Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving vrijdag 30 juli

Alkmaar 30-07-2004 - 15.00 uur

Snelheidsmaniak moet rijbewijs inleveren

Heerhugowaard, donderdag 29 juli 2004.

Donderdagmiddag werd een 28-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder aangehouden op de Middenweg. Tijdens een daar gehouden verkeerscontrole werd de snelheid van de auto van de verdachte vastgesteld op 105 km/u waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Omdat de snelheid met meer dan 50 km/u werd overschreden werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Tijdens deze verkeerscontrole werden 11 bestuurder bekeurd omdat zij snelheidslimiet overschreden. Daarnaast kregen 13 autobestuurders een bekeuring omdat zij geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel.

Graft, donderdag 29 juli 2004.

Donderdagmorgen werd op de Groeneweg in Graft een soortgelijke controle gehouden. Hierbij werden 10 bestuurders bekeurd omdat zij geen gebruik maakten met van de veiligheidsgordel. Eén bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg.

Autobestuurder gewond na aanrijding

Heerhugowaard, vrijdag 30 juli 2004.

In de nacht van donderdag op vrijdag raakte een 25-jarige bestuurder van een personenauto gewond bij een eenzijdig ongeval. De man reed over de Zuidtangent komende vanuit de richting van de Middenweg. Rijdend over de spoorwegovergang verloor de bestuurder door tot nu toe onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. Bij dit ongeval raakte de bestuurder gewond. Hij is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen.

Zes verdachten aangehouden na vechtpartij

Alkmaar, vrijdag 30 juli 2004.

In de nacht van donderdag op vrijdag werden 5 jongens tussen de 19 en 23 jaar en een 16-jarig meisje, allen afkomstig uit Alkmaar, aangehouden. Kort daarvoor waren zij betrokken geweest bij een vechtpartij op de Gedempte Nieuwesloot. Hierbij waren over een weer klappen gevallen. De vechtpartij zou zijn ontstaan naar aanleiding van een ruzie tussen het meisje en één van de verdachten. Toen de politie één van de verdachten voor verzorgingen aan een hoofdwond naar het ziekenhuis bracht troffen zij daar de andere betrokkenen van de vechtpartij aan. Allen werden daar aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.