persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 30-07-2004

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch-
Donderdagavond is in zijn woning een 57-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. De verdachte had de vrouw meerdere malen met de vuist in haar gezicht geslagen. De man is overgebracht naar het politiebureau.

VERDACHTE WONINGINBRAAK AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Donderdagavond is door de politie op de Oranje Nassaulaan een 34-jarige Bosschenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van een woninginbraak op 17 mei jl. in een woning aan de Kogelbloemstraat. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

AANHOUDING NA VERNIELING

Heusden-
Donderdagavond is op de Kasteellaan een 40-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zojuist de voordeur van een woning aan de Suitbertusstraat te hebben vernield. De man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

FIETSENDIEF OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Surveillerende agenten van het biketeam zagen donderdagmiddag op het Stationsplein een 42-jarige Bosschenaar een fiets stelen. Hierop werd de man direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

RIJDEN ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch-
In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Boschmeersingel een 19-jarige Bosschenaar aangehouden vanwege het veroorzaken van een ongeval terwijl hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De politie kreeg de melding dat de automobilist zojuist op de Orthenstraat tegen een geparkeerd staande auto was gereden en vervolgens doorgereden. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en er is proces-verbaal opgemaakt.


--- ----

Rosmalen-
Later deze nacht is op de Deken van Roestellaan een 37-jarige man in zijn woonplaats aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

MAN VALT EX-VRIENDIN LASTIG

Sint-Michielsgestel
Woensdagavond is een 26-jarige vrouw in haar woning in Sint-Michielsgestel mishandeld door haar 30-jarige ex-vriend uit Berlicum. De man was bij de vrouw aan de deur gekomen om te praten over een fotocamera. Het gesprek escaleerde, waarop de man het slachtoffer stevig bij de keel vastgreep. De 32-jarige nieuwe vriend wist tussenbeide te komen. De gewaarschuwde politie hield de verdachte aan. Hij is voor verhoor ingesloten.

VERKEERSCONTROLE

Schijndel Woensdagavond zijn bij een verkeerscontrole op de Rooiseweg in Schijndel acht automobilisten bekeurd. Vier van hen voerden mistlampen terwijl dat gezien de weersituatie niet was toegestaan, één van hen reed door rood en drie automobilisten droegen geen autogordel.

WINKELDIEFSTAL

Veghel

- Donderdagmiddag is in een winkel aan de De Kempen in Veghel een 48 jarige man uit Wijchen aangehouden. Hij werd betrapt toen hij zonder te betalen een fles Port meenam. De man, die al veelvuldig voor winkeldiefstallen is opgepakt is na verhoor en met een dagvaarding om zich voor de rechter te verantwoorden, in vrijheid gesteld.

BEROOFD VAN GSM

Uden -
Vrijdagmorgen is op de Drossaard in zijn woonplaats Uden, een 23 jarige man beroofd van zijn mobiele telefoon. De man kwam vanaf het winkelcentrum en liep in de richting van het bruggetje in het Drossaardpark. Hij was aan het telefoneren toen een bromfiets met daarop twee personen hem naderde. Tijdens het voorbijrijden griste de passagier van de bromfiets de teefoon uit de hand van de Udenaar. Het tweetal reed na de diefstal over het bruggetje in de richting Germenzeel.

TILBURGER LAPT VERKEERSREGELS AAN LAARS

Oss

- Een 30 jarige Tilburger maakte het in de nacht van donderdag op vrijdag wel erg bont. Hij reed met zeer hoge snelheid over de Spoorlaan in Oss en reed door een rood verkeerslicht.

Bij controle bleek dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had, dat de auto niet verzekerd was en dat hij behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. In het portiervak van de auto lag ook nog eens een vlindermes. De man is aangehouden.

ONDER INVLOED

Oss

- In de nacht van donderdag op vrijdag werd op de Vierhoeksingel een 24 jarige Ossenaar aangehouden. De man reed in een auto terwijl hij een ontzegging had van de rijbevoegdheid. Hij bleek ook nog eens te diep in het glaasje gekeken te hebben.

Oss

- Tegen een 29 jarige automobiliste uit Schaijk is in de nacht van donderdag op vrijdag proces-verbaal opgemaakt omdat zij met een glaasje te veel op achter het stuur van de auto werd aangetroffen. Zij reed over de Spoorlaan en kreeg een rijverbod voor de duur van 1 uur.

GRAFFITI

Oss

- In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie op de De Wildestraat in zijn woonplaats Oss een 28 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht enkele treinen met witte verf te hebben beklad. De NS bevestigde dat er drie treinen met witte verf waren beklad. De verdachte die in het verleden voor een soortgelijk vergrijp ook al eens werd aangehouden en veroordeeld is na verhoor in vrijheid gesteld.

OVERLAST WATERSCOOTERS

Lithoijen

- Naar aanleiding van een klacht dat er veel overlast werd ondervonden van waterscooters aan de Lithoijensedijk heeft de politie donderdagavond poolshoogte genomen. Tegen een 24 jarige man is proces-verbaal opgemaakt omdat hij geen vaarbewijs had. Zeven personenauto's zijn voorzien van een bon omdat zij op het gras langs de waterkant geparkeerd stonden terwijl daar een geslotenverklaring voor auto's van kracht is.

NOG NIET ONTNUCHTERD

Oss

- Op de Rijnstraat in Oss is vrijdagmorgen, rond half acht, een 43 jarige Ossenaar aangehouden terzake het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De man bleek nog niet geheel ontnuchterd te zijn van zijn alcoholgebruik van de voorgaande dag. Bovendien bleek zijn auto niet verzekerd en niet gekeurd.

SNELHEIDSCONTROLE

Oss - Tijdens een vrijdagmorgen gehouden snelheidscontrole met de lasergun op de Ruwaardsingel in Oss zijn 13 automobilisten bekeurd. De hoogst gemenet snelheid bedroeg 102 kilometer per uur. Op genoemde weg geldt een snelheidslimiet van 70 kilometer per uur.