Telindus Group maakt resultaten eerste halfjaar bekend

Utrecht, 30 juli 2004 - Telindus Group NV (Euronext Brussel: TEL), de Belgische moedermaatschappij van Telindus Nederland, publiceert vandaag de halfjaarresultaten. Het volledige bericht is beschikbaar op www.telindusgroup.com.

Telindus Group NV heeft in de eerste helft van 2004 een omzet gerealiseerd van 260 miljoen euro. De winst exclusief herstructureringskosten bedraagt 0,1 miljoen euro.

In de thuismarkt van Telindus, de Benelux, nam de omzet sterk toe. De omzet uit diensten groeide van 46,6 naar 55,6 miljoen euro (+19,3% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2003) en de verkoop van producten steeg van 65,7 naar 73,4 miljoen euro (+11,7% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2003).

Ook voor de Telindus Group als geheel werd de voorspelde groei in omzet uit dienstverlening bereikt. Deze groeide van 87,9 miljoen euro in de eerste helft van 2003 naar 96,4 miljoen euro in de eerste helft van 2004 (+ 9,7%). De verkoop van producten daalde in diezelfde periode van 186,5 naar 163,8 miljoen euro. Deze daling heeft voor 19 miljoen euro betrekking op de negatieve ontwikkeling van de dollarwisselkoers.

De herstructureringskosten van 6,1 miljoen euro in het eerste halfjaar hebben betrekking op een reorganisatie van enkele verliesgevende filialen in het buitenland en de corporate reorganisatie in het kader van de in maart voorgestelde Flagship 2006-strategie. Het plan voor deze strategie ligt op schema.

CEO Ronald Everaert: "Vier maanden na de start van onze nieuwe strategie zitten wij op koers. De strategische richting die wij hebben gekozen, zal onze omzet in diensten verder verhogen en een meer flexibele organisatie scheppen. Vanaf 2006 zal Telindus minder afhankelijk zijn van grote productgebonden projecten. Deze ontwikkeling wordt nu al bevestigd door onze Benelux-organisatie, met een sterkere klantenbasis en een gevarieerd aantal lopende projecten, gebaseerd op onze voortdurend evoluerende portefeuille aan oplossingen. In de regio's merken we dat de uitstaande orders en het orderboek geleidelijk verschuiven naar een meer dienstengedreven onderneming."

Het volledige bericht staat op www.telindusgroup.com

Over Telindus
Telindus Group NV (Euronext Brussel: TEL) is een internationaal ICT-bedrijf dat netwerkgebaseerde oplossingen levert aan de zakelijke markt en de publieke sector. Als partner voorziet Telindus voorziet deze sectoren van veilige multimedianetwerken, ondersteund met management- en supportdiensten.

Telindus heeft meer dan 30 jaar ICT-ervaring en investeert veel in kennis om moderne telecommunicatienetwerken gedurende de complete levenscyclus te ondersteunen. Telindus is gespecialiseerd in het aanbieden van hoogwaardige consultancy-, integratie- en managementdiensten op gebieden als netwerkconvergentie (multimedia), videosurveillance, geïntegreerde beveiliging, mobiliteitsoplossingen en netwerktoegang.

Telindus behaalde in 2003 een omzet van 518 miljoen euro, waarvan 35% uit netwerkdiensten en 65% uit netwerkproducten. Het bedrijf beoogt in 2006 een 50:50 omzetverhouding. Telindus is met een internationaal team van 2.200 werknemers aanwezig in 14 landen, waaronder landen in West-Europa, Hongarije, Israël, China en Thailand.

Telindus' klantenlijst en strategische partnerships met vooraanstaande hardwareleveranciers bieden een solide basis aan ondernemingen, telecombedrijven en overheidsinstellingen die op zoek zijn naar netwerk ICT-oplossingen.

Het hoofdkantoor van Telindus is gevestigd in België. http://www.telindus.nl