Gemeente Bladel

> Grootschalige BasisKaart Nederland

---

Grootschalige BasisKaart Nederland

De Grootschalige Basiskaart Nederland (GBKN) is de meest gedetailleerde topografische basiskaart van Nederland. Hierop staan onder andere de belangrijkste gebouwen en de wegen. De kaart wordt vervaardigd door een aantal partijen: nutsbedrijven (gas, water, licht, telecom en kabel), het Kadaster en gemeenten. Deze partijen werken samen in de Stichting GBKN-Zuid. Doel van de Stichting is het opwaarderen, bijhouden en exploiteren van de GBKN in Noord Brabant en Limburg.

Op dit moment vindt een opwaardering plaats van de GBKN in onze gemeente. Dit betekent dat er via luchtfoto's informatie aan de kaart wordt toegevoegd. Na de fotovlucht moeten in het terrein aanvullende metingen worden gedaan. Dat gebeurt door Geomij BV te Posterholt. Om de metingen te kunnen uitvoeren, is het soms nodig dat de medewerkers op particulier terrein komen. Wij verzoeken u vriendelijk, als u daarvoor wordt benaderd, uw medewerking te verlenen aan metingen op uw terrein. Het is geen geval noodzakelijk dat de betreffende medewerkers in uw woning komen. De medewerkers van Geomij BV kunnen zich desgewenst legitimeren.

Als u vragen hebt over dit project, kunt u contact opnemen met de heer W. Meijer van de afdeling Openbare Werken, tel. 0497-361636.

Heeft u vragen over de GBKN-Zuid in het algemeen dan kunt u via Internet de site van het Landelijke Samenwerkings Verband GBKN raadplegen. Het adres is: www.gbkn-zuid.nl. In de rubriek "St. GBKN zuid" kunt u kiezen voor informatie over de Stichting GBKN-Zuid.


---