2e persbericht van vrijdag 30 juli 2004

Eindhoven 30-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Motorrijder verongelukt

Op de Wal is vrijdag rond 10.30 uur een 32-jarige motorrijder uit Eindhoven om het leven gekomen bij een verkeersongeluk. De man verloor door nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig en botste tegen een paal. Hij overleed ter plaatste aan zijn verwondingen.

Helmond: Man mishandeld en beroofd

Op de Warande is donderdagavond tussen 21.00 en 21.30 uur een 45-jarige man uit Helmond mishandeld. De man fietste over de eerdergenoemde straat toen hij daar een groep jongens verkeersborden uit de grond zag trekken en vervolgens in de gracht zag gooien. Hij sprak de jongens hier op aan. Vrijwel direct voelde hij vervolgens een harde klap op zijn achterhoofd. De man viel van zijn fiets en verloor tijdelijk zijn bewustzijn. Hij werd met een hersenschudding en diverse kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis. Later bleek dat de portemonnee en de GSM van de man ook uit zijn broekzak werden weggenomen. De politie onderzoekt het gebeurde.

Helmond: Aanhoudingen na vechtpartij

Donderdagmiddag om 17.50 uur zijn op de Tjerk Hiddesstraat twee inwoners van Helmond van 18 en 39 jaar oud aangehouden. De twee mannen wilden de aanhouding verhinderen van een 37-jarige inwoner van Helmond die er van wordt verdacht kort ervoor, op de Kortenearstraat een 62-jarige vrouw aan heur haar van de fiets te hebben getrokken. Toen de politiemensen de 37-jarige verdachte in het politievoertuig wilden plaatsen keerden ongeveer tien mensen zich tegen de politie waarbij een flinke vechtpartij ontstond. De 37-jarige verdachte kon hierbij ontkomen. De 18-jarige en de 39-jarige verdachte zijn daarop aangehouden wegens het mishandelen van enkele politiemensen. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Vrijdagmorgen om 11.50 uur is de 37-jarige verdachte op het bureau in Helmond aangehouden. De man had zich gemeld. Hij is inverzekering gesteld.

Gemert: Aanhouding na burenruzie

In zijn woning in Gemert is vrijdag rond 11.50 uur een 81-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan met een hamer van zijn 66-jarige buurman. De mishandeling vond plaats in de tuin van het slachtoffer. De 66-jarige man liep verwondingen aan zijn armen en gezicht op en stelt zich onder doktersbehandeling. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Hij liep lichte verwondingen op tijdens de ruzie waaraan hij door een arts behandeld is.

Waalre: Aantreffen hennepkwekerij

In een woning aan de Gestelsestraat is vrijdagmorgen een hennepkwekerij met 249 plantjes aangetroffen. De plantjes en de apparatuur zijn inbeslaggenomen en afgevoerd. De bewoner van de woning is gehoord en na verhoor heengezonden.