Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 30 juli 2004

provincie Groningen, 30-07-2004 -

Groningen: wederom straatroof in Selwerd
In het park Selwerd heeft vrijdagmiddag wederom een straatroof plaatsgevonden. Een 74-jarige man uit Groningen werd door twee onbekende jongens van zijn portemonnee beroofd. Het slachtoffer werd in het park door de jongens aangesproken. Hierop eiste één van de daders geld. Om zijn eis kracht bij te zetten, dreigde hij met een onbekend voorwerp. Uiteindelijk pakte de straatrover de portemonnee uit de kleding van de bejaarde man. De tweede jongen hield zich tijdens de roof afzijdig. Met de buit zetten beide daders het op een lopen en wisten zij te ontkomen. Het slachtoffer bleef ongedeerd. De politie beschikt over een signalement van beide straatrovers. In vier dagen tijd is dit incident de vierde straatroof in vijf dagen tijd. De politie stelt een onderzoek in naar alle straatroven. Ook bekijkt de politie in hoeverre er samenhang valt te constateren bij deze geweldsdelicten.

Groningen: Stadjer aangehouden na bedreiging en vernieling De politie heeft vrijdagmiddag in de Guldenstraat een 52-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging en vernieling. De Stadjer had in een bank in de Guldenstraat onenigheid met enkele personeelsleden gekregen. Hierop werd de man agressief en bedreigde hij het bankpersoneel door met een fietsketting te zwaaien. Vervolgens trapte de verdachte een gat in een muur en gooide hij zijn portemonnee in het gezicht van een medewerkster. De agressieve man kon buiten de bank worden aangehouden. Hij zal worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Grootegast: scooteraar gewond na val
Een 16-jarig meisje uit Lutjegast is vrijdaochtend in de Hoofdstraat gewond geraakt na een val met haar scooter. Het meisje was op onbekende wijze de macht over het stuur kwijt geraakt, waarna ze onderuit ging. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de scooter veiliggesteld op het politiebureau. Van het ongeval is door de politie een rapportage gemaakt.