Novem

30-07-2004
Nationaal Dubo Centrum en SenterNovem bundelen krachten

Rotterdam/Utrecht, 26 juli 2004

Het Nationaal Dubo Centrum (NDC) en SenterNovem bundelen hun krachten om meer klantgericht en efficiënter te kunnen werken aan duurzaamheid van de gebouwde omgeving. De organisaties ondertekenden op maandag 26 juli 2004 een intentieverklaring over het voornemen om het NDC onder de paraplu van SenterNovem te brengen. Lopende projecten worden ook na de overgang van het NDC naar SenterNovem voortgezet. Deze ontwikkeling is in nauwe samenwerking met de Ministeries van EZ en VROM tot stand gekomen. De nieuwe organisatie is naar verwachting per januari 2005 operationeel.

Volgens D. Tommel, bestuursvoorzitter van het NDC, kan samenwerking een groot efficiencyvoordeel opleveren: "Door samen verder te gaan kunnen we één loket vormen en dat levert bijvoorbeeld voor gemeenten meer duidelijkheid op. In een aantal projecten werken we ook al langer nauw samen, zoals de Regionale Dubo Consulenten. Een logische stap dus."

Ook directeur van SenterNovem, J. Pleumeekers is blij met de intentie tot samengaan: "Beide organisaties vullen elkaar inhoudelijk goed aan. Hiermee kunnen we de kennis van duurzaamheid van de gebouwde omgeving bundelen. Nu al zijn gemeenten zowel voor het NDC als voor SenterNovem een belangrijke klantengroep. We zijn dan ook blij met de komst van het NDC naar SenterNovem."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

* Nationaal Dubo Centrum - Gerrit Jan Hoogland (persvoorlichting) 010-412 4766

* SenterNovem - Connie Eli of Monique van Dongen (afd. Communicatie) 030-2393402