AMD MARKETING COMMUNICATIE

Programma wereldhavendagen 2004 bijna rond

Op 3, 4 en 5 september 2004 vinden in Rotterdam weer de Wereldhavendagen plaats. Dit jaar staat dit grootschalige publieksevenement in het teken van Import/Export. Het programma wordt steeds verder ingevuld. Enkele highlights:

P&O Nedlloyd Wereldfruitplein
Een van de nieuwe onderdelen in het kader van het jaarthema, is het P&O Nedlloyd Wereldfruitplein waar diverse landen zoals Zuid-Afrika, Guatemala, Maleisië en Marokko zich presenteren. Het vele kleurrijke fruit laat vertelt een eigen verhaal over herkomst, transport en bestemming. Hoofdsponsor van het plein, P&O Nedlloyd, heeft speciaal voor dit doel een aantal reefers geplaatst waarin veel fruit wordt vervoerd. Waaghalzen kunnen op een mooie zomerse dag ervaren hoe koud het in zo een container wel niet kan zijn. Naast exotisch fruit wordt de bezoeker verrast op exotische optredens uit Zuid-Afrika en Maleisië.

10de Maasrace
Op zaterdag 4 september zal voor de tiende keer de Maasrace worden gehouden. Dat betekent dat er meer sloepen, dit jaar 70 stuks, aan de start zullen verschijnen als gebruikelijk. Het zal een spectaculair gezicht zijn hoe de teams zich voor de start klaarmaken en positie kiezen. Op het (witte) startschip, tevens volgschip, vaart een band mee om het geheel muzikaal luister bij te zetten. De wedstrijd telt mee voor het landelijke kampioenschap en is een van de zwaarste wedstrijden.

Wereldbanen op een Wereldlocatie
De Cruise Terminal op de Wilhelminapier wordt dit jaar ingezet als expohal. Op de eerste verdieping presenteren zich het Havenbedrijf Rotterdam, de Koninklijke Marine, de Operationele Diensten en diverse andere (haven)bedrijven en opleidingsinstituten. Vrijdag 3 september zal geheel in het teken staan van de jeugd. Op een interactieve en bijzondere manier kunnen jongeren tussen de 12 en 18 jaar kennismaken met de vele beroepsmogelijkheden die de haven te bieden heeft.

Openingsseminar Wereldhavendagen
Voorafgaand aan de officiële opening van de Wereldhavendagen 2004 wordt op 3 september in het Luxor Theater een zakelijk seminar georganiseerd door Rabobank Rotterdam i.s.m. de Stichting Wereldhavendagen. De presentaties tijdens het seminar hebben direct te maken met de activiteiten van havengerelateerde ondernemingen in de regio. Het accent ligt op de laatste digitale ontwikkelingen en diensten. Na de opening van het seminar door Rotterdam Digital Port zal Port infolink een presentatie geven over hun activiteiten. Verder zullen ook RFID ontwikkelingen voor de havensector en het Rabo-geldstroomproject aan bod komen.

Alle informatie over het programma en de deelnemende bedrijven is te vinden op www.wereldhavendagen.nl