Politie Zuid-Holland-Zuid

30/7 Dordrecht/Zwijndrechtse waard

30-07-2004 - nieuwsberichten district I

DRUGS
DORDRECHT Na een zoektocht heeft de politie een 41-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Agenten zagen de verdachte op donderdagmorgen 29 juli 2004 waarbij hij de weg vroeg naar een advocatenkantoor. Even later zagen ze hem weer en het leek dat de 41-jarige op zijn brommer wegvluchtte voor de politiemensen. Deze waren op de fiets en kregen hulp van agenten in een politiebus. Maar de verdachte reed verder de Bellevuestraat in. Daar kon de politiebus niet verder. Een getuige vertelde de politiemensen dat de man drie zakje met daarin gebruikershoeveelheden cocaïne en heroïne had weggegooid in de bosjes. Agenten vonden de 41-jarige die zich in de buurt had verstopt.

PORTEMONNEE
DORDRECHT Een onbekende man heeft de portemonnee geroofd van een 90-jarige man uit Dordrecht. De beroving gebeurde op donderdag 29 juli 2004 om ongeveer 11.20 uur in de portiek van woningen op het Otto Dickeplein in Dordrecht. De verdachte stond plotseling achter hem en pakte de bril van het slachtoffer. Tegelijkertijd stal hij de portemonnee van de 90-jarige en rende weg. Even later hoorde het slachtoffer dat er een auto snel wegreed. Getuigen die iets zagen of weten kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

DRONKEN
DORDRECHT Een 48-jarige man uit Geleen liep op donderdagmiddag 29 juli op de weg aan het Oranjepark te Dordrecht en hield bij voortduring autos aan. De politie heeft de verwarde en dronken man aan wegens openbare dronkenschap. Ter ontnuchtering is hij ingesloten en de volgende dag overgedragen aan de hulpverlening.

AUTOKRAKERS AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT Agenten hebben een auto met daarin twee vermoedelijke autokrakers bij een verkeerscontrole staande gehouden aan de Beneluxlaan te Zwijndrecht in de vroege ochtend van 30 juli. Daarbij bleek dat er een losse autoradio en diverse inbrekerswerktuigen in de auto lagen. Daarop zijn de 18-jarige bestuurder uit Rotterdam en zijn bijrijder, een 28-jarige man uit dezelfde plaats aangehouden en ingesloten op verdenking van inbraak in autos. Beiden zijn bekenden van de politie.

INBREKERS SCHOOL GEPAKT
ZWIJNDRECHT In de vroege ochtend van 30 juli ging het inbraakalarm af van een school aan de Balistraat te Zwijndrecht. Politieagenten gingen op verzoek van de meldkamer direct polshoogte nemen en zagen dat het hekwerk verbogen was. Ze riepen hulp in van diensthondengeleiders. De honden wisten in het schoolgebouw snel twee knapen op te sporen. Vervolgens zijn de verdachten aangehouden en ingesloten. Het gaat om een 23-jarige Zwijndrechter en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

TASJESROOF
ZWIJNDRECHT Een 42-jarige vrouw uit Zwijndrecht is op donderdagmiddag 29 juli beroofd van haar tas. Zij fietste over het Develpad met haar tas onder de snelbinders. De duopassagier van een snel passerende bromfiets greep de tas van de bagagedrager, waarop de bromfiets de fietsbrug over reed in de richting van de Havikweg. Later werden in het struikgewas bij de Gerrit Kogelerstraat een aantal eigendommen teruggevonden, echter niet het geld en de telefoon die in de tas zaten.
Getuigen die tussen 17.00 en 18.00 uur op 29 juli iets gezien hebben, kunnen zich melden op (0900) 8844 (lokaal tarief). Het signalement van de duopassagier luidt: een jongen met en licht getinte huidskleur, zwart krullend haar en gekleed in een een blauw of paars shirt.

DRUGSRUNNERS
HENDRIK-IDO-AMBACHT Surveillerende agenten zagen bij het oprijden van een tankstation aan de A16 Sandelingen dat twee mannen wegrenden en hun auto snel instapten. Bij controle bleek dat zij gesignaleerd stonden voor drugsrunnen, waarop zij geverbaliseerd werden en een van hen ter plekke nog een openstaande bekeuring werd uitgereikt. Het gaat om twee 25-jarige mannen uit Rotterdam.

BEDRIJFSINBRAAK
ZWIJNDRECHT Bij een bedrijfsinbraak aan de Fruiteniersstraat te Zwijndrecht zijn in de avond van 29 juli 7 computers gestolen. De inbrekers hadden met geweld het rolluik opengemaakt. De Technische recherche stelt een onderzoek in.