Politie Zuid-Holland-Zuid

30/7 nieuwsberichten Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

30-07-2004 - Nieuwsberichten district II

GEVALLEN
LEXMOND Een motorrijder en zijn passagier zijn bij een ongeval gevallen. Op donderdagmorgen 29 juli 2004 reed er een tractor over de Achthoven in Lexmond. De 59-jarige motorrijder uit Haastrecht reed hierachter en haalde op een gegeven moment de trekker in. Deze kwam tijdens deze manoeuvre iets naar links om langs een fiets te gaan die tegen een hek aanstond. De 59-jarige week uit, remde maar viel toch. Hij had schaafwonden en de 57-jarige vrouw die achterop zat had in ieder geval een polsfractuur en een gekneusde enkel.

WATERGOOIER AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Een 44-jarige automobiliste uit Alblasserdam heeft aangifte gedaan wegens openlijk geweld tegen goederen. Zij reed in de middag van 29 juli de brug op aan de Kortland te Alblasserdam. Daar waren een tiental jongeren bezig met water te gooien naar boten. Toen zij er voorzichtig langsreed, kreeg zij de volle laag en werd drijfnat. Even later bleek dat de bekleding van de auto en de buitenzijde witte uitslag vertoonden. De gealarmeerde politie ging ter plaatse en hield een 15-jarige jongen uit Alblasserdam aan als verdachte voor het gepleegde feit. Vermoedelijk hebben de jongens water vermengd met zout in de daar aanwezige zoutcontainer, die daar voor de winterperiode staat met strooizout.

TE HARD GEREDEN
OUD-ALBLAS De politie heeft met lasergun en staandehoudingen een snelheidscontrole gehouden op de Zijdeweg te Oud-Alblas in de middag van 29 juli. Daarbij zijn ruim 400 autos gecontroleerd en 12 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 149 km/u waar 80 is toegestaan. Van deze 25-jarige bestuurder uit Rotterdam werd het rijbewijs ingenomen.