Ingezonden persbericht

Comenencia nieuwe Gevolmachtigde Minister Ned.Antillen

De Haseth keert terug naar Nederlandse Antillen

DEN HAAG, 20040729 -- De heer Paul Comenencia is in Willemstad (Curaçao) door Waarnemend Gouverneur mevr mr. A. van der Pluym-Vrede beëdigd als Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen in Nederland. Hij is inmiddels in Nederland aangekomen. Sinds maandag 26 juli is hij gestart met zijn werkzaamheden als opvolger van de huidige Gevolmachtigde Minister, Carel de Haseth.


Paul Comenencia (44) was van 1980 tot 1988 werkzaam in de journalistiek als correspondent en redacteur in Puerto Rico, Washington, bij de Verenigde Naties en op Curaçao en daarnaast als parttime docent massacommunicatie aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen. Hij begon in 1988 zijn loopbaan bij de Kamer van Koophandel Curaçao, waarvan hij laatstelijk directeur was.

Uit hoofde van zijn functie bij de Kamer maakte hij deel uit van diverse besturen en werkgroepen. Zo was hij vice-voorzitter van de werkgroep OECD/Caribbean Rim Investment Initiative Netherlands Antilles ter modernenisering van het Antilliaanse ondernemingsklimaat, bestuurslid van de Caribbean Association of Industy and Commerce (Caribische vereniging van kamers van koophandel) en bestuurslid van de World Trade Point Federation, een door de UNCTAD gesteunde wereldfederatie van handelsbevorderende organisaties.

De heer De Haseth zal medio augustus terugkeren naar de Nederlandse Antillen waar hij minister-president Etienne Ys zal bijstaan als 'chef de kabinet'.




Ingezonden persbericht