Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht 31-07-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Veelpleger aangehouden

VEENENDAAL- Vrijdagavond omstreeks 20.45 uur heeft de politie een 30-jarige veelpleger uit Veenendaal aangehouden nadat deze een horloge uit een kraam op de Passage had gestolen. De man is op het politiebureau ingesloten.

Snorfietser onder invloed

RHENEN In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.00 uur heeft de politie een man onder invloed van alcohol op zijn snorfiets aangehouden. De 23-jarige bestuurder uit Rhenen reed zonder verlichting op de Kastanjelaan. Hij blies 430 ug/l.

Vechtpartij

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.45 uur kreeg de politie een melding binnen van een vechtpartij op de Veldpoortstraat. Meerdere politie-eenheden werden ter plaatse gestuurd. Daar aangekomen was geen vechtpartij meer te zien en waren betrokkenen bezig het een en ander met elkaar uit te praten. Geen van de betrokkenen deed aangifte.

Samenwerking leidt tot aanhouding loverboys
VEENENDAAL - Samenwerking tussen het politiedistrict Heuvelrug en het regiokorps Haaglanden heeft mede geleid tot de aanhouding van Haagse loverboys. De mannen waren onder meer in contact gekomen met twee meisjes uit Veenendaal en worden nu verdacht van het aanzetten tot prostitutie. Rechercheurs van het district Heuvelrug wisten de meisjes in Den Haag weer te traceren en terug te brengen.

Door de politie Haaglanden is onderstaand bericht uitgegeven: Politie Haaglanden heeft sinds december 2003 diverse aangiftes onderzocht van vrouwen die slachtoffer zijn geworden van zogenoemde loverboys. Loverboys zijn mannen, die meisjes en jonge vrouwen in het begin overladen met dure cadeaus en complimenten om ze vervolgens langzaam maar zeker de prostitutie in te loodsen.

Politie Haaglanden heeft de afgelopen maanden vijf loverboy-zaken onderzocht, waarbij eind juni en begin juli zes mannen zijn aangehouden uit Den Haag, in de leeftijd van 21 tot 25 jaar. De raadkamer van de Haagse rechtbank heeft begin juli de gevangenhouding van vijf verdachten bevolen. De rechter-commissaris heeft de zesde verdachte eind juli in bewaring gesteld.

De slachtoffers zijn - voor zover het onderzoek inmiddels heeft uitgewezen - een meisje (15) uit Den Haag, twee meisjes (16) uit Veenendaal, een vrouw (18) uit Den Haag en vrouw (22) uit Den Haag. Mogelijk dat er in verband met deze zaken nog meer aanhoudingen volgen en het is mogelijk dat er meer slachtoffers zijn.

Politie Haaglanden houdt dagelijks controles in de prostitutiebranche. Door de vrouwen regelmatig aan te spreken, probeert de politie meer inzicht te krijgen in de gedwongen prostitutie en de vrouwen te bewegen aangifte te doen.

Verdachte brandstichting aangehouden
VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een bejaarde vrouw aangehouden op verdenking van brandstichting bij de flat aan de Sterke Arm.
Agenten werden door een oplettende bewoner van de flat getipt, die had gezien dat de vrouw rond 01.00 uur iets brandends in een container gooide en vervolgens een flatwoning inging.
De vrouw is vervolgens aangehouden. Zij verklaarde in het politiebureau niet goed meer te weten wat zij gedaan had. In verband met de privacy wordt de leeftijd van de verdachte niet bekend gemaakt.