Lekstroom, 11.20 uur

Utrecht 31-07-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Veelpleger breekt been

HOUTEN Bij een bedrijfspand aan de Keercamp werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.00 uur ingebroken. Een getuige belde de politie die diverse eenheden inzette, zowel ter plaatse als in de omgeving om vluchtroutes in de gaten te houden.

Het bleken drie jongens te zijn die de ruiten hadden ingeslagen van de bedrijfsruimte. Zij vluchten weg op een scooter en werden achtervolgd door een politieagent te motor. Op de Lobbendijk botsten zij tegen een personenauto aan. De twee opzittenden vluchtten te voet weg, maar de bestuurder kon geen kant op omdat hij bij de botsing zijn been brak. Het bleek te gaan om een veelpleger.

De 18-jarige Utrechter werd aangehouden en naar het ziekenhuis vervoerd. Nadat zijn gebroken been in het gips was gezet, werd hij ingesloten.

Verkeersongeval

BENSCHOP Op het Dorp ontstond vrijdagavond omstreeks 21.00 uur een aanrijding tussen een fietsster en een tractor. Bij de aanrijding raakte de fietsster gewond.Zij werd naar het ziekenhuis vervoerd met onbekend letsel.

De toedracht van de aanrijding is onbekend en wordt onderzocht.

Bromfietser rijdt door na aanrijding

NIEUWEGEIN Op de Batauweg botste vrijdagmiddag rond 16.45 uur een bromfietser op tegen een personenauto. De bromfietser gaf geen voorrang aan de auto, waardoor hij er tegenaan reed en de voorzijde beschadigde.

Na de aanrijding ging hij er vandoor.

Met behulp van getuigenverklaringen kon later die middag de bestuurder van de bromfiets worden aangehouden. Het bleek te gaan om een 16-jarige jongen uit Utrecht.