stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht 31-07-2004 - Nieuwsberichten stadsdistricten Utrecht

Autokraker gepakt

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag werd omstreeks 03.30 uur een 27-jarige man uit Utrecht aangehouden.

De politie werd gebeld door een getuige die zag dat de man aan het inbreken was in een auto aan de Admiraal Helfrichlaan. Ter plaatse gekomen, zagen de agenten een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement van de getuige.

De Utrechter droeg inbrekerswerktuig bij zich, een autoradio en diverse cds. De man deed afstand van de goederen en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Dronken

UTRECHT Omdat hij eerder op de vrijdagavond betrokken was bij een mishandeling werd de auto van de verdachte gezocht door surveillerende agenten. Ook werd er rekening mee gehouden dat de man onder invloed van drank verkeerde.

Omstreeks 22.00 uur werd de auto gezien door twee agenten op de Trumanlaan. De bestuurder parkeerde zijn voertuig waarna de agenten de man aanspraken. Hij bleek gedronken te hebben, maar wilde niet meewerken aan een blaastest op straat. Uiteindelijk moest hij geboeid worden afgevoerd naar het bureau. Daar bleek het te gaan om een 33-jarige Utrechter, hij blies 1095 ug/l.

Zijn rijbewijs werd ingevorderd en ook zijn auto werd in beslaggenomen, in afwachting van de beslissing van de Officier van Justitie.

Getuigen van beroving gezocht

UTRECHT - Vrijdagavond omstreeks 18.10 uur werd een 15-jarige jongen op de Ds Martin Luther Kinglaan beroofd van zijn MP 3 speler (walkman).

De jongen werd aangesproken door een jongen op een fiets van ongeveer 16 jaar. Deze bedreigde de jongen en eiste zijn MP 3 speler. Omdat de 15-jarige jongen deze niet wilde afgeven, werd hij bij zijn nek gegrepen. Daarna werd hij beroofd. Hij liep geen letsel op.

Tijdens deze beroving passeerden diverse mensen het tweetal, maar er werd niet ingegrepen.

De berover was een jongen van ongeveer 16 jaar, getinte huidskleur, gemillimeterd donker haar en droeg een petje. Hij was ongeveer 1.80 meter lang, had een mager postuur en een pokdalig gezicht. Verder droeg hij sportschoenen en reed hij op een goed uitziende blauwe damesfiets.

Het straatroofteam heeft de zaak in onderzoek. Mensen die alsnog een getuigenverklaring willen afleggen, worden vriendelijk verzocht te bellen met 0900-8844.

Oplichting

DE MEERN - Twee Rotterdamse jongens werden vrijdagmiddag aangehouden toen zij wafels aan het verkopen waren op de Nyeveltstraat. Zij verkochten de wafels deur-aan-deur en vertelden daarbij het verhaal dat zij van een bakkerschool waren.

Een buurtbewoner vertrouwde de twee niet en belde de politie. De jongens werden aangesproken en verklaarden al vrij snel dat zij op deze manier probeerden van hun schulden af te komen.

Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.