Politie Groningen

Persberichten zaterdag 31 juli 2004

provincie Groningen, 31-07-2004 -

Scheemda: tien gewonden na verkeersongeval op A7

Bij een verkeersongeval op de snelweg A7 bij Scheemda zijn vrijdagnacht tien mensen gewond geraakt. De bestuurder van een personenauto, een 18-jarige man uit Zuidoostbeemster, wilde een busje inhalen. Bij deze inhaalmanoeuvre botste de automobilist tegen de linkerzijde van de bus aan, waarna hij vervolgens tegen de vangrail aanreed. Hierop ontstond een tweede botsing tussen beide voertuigen, waarna beide autos via de berm van de weg geraakten. Het busje vloog over de kop en belandde met het dak in het weiland. De personenauto belandde op de zijkant in de nabijgelegen sloot. In het busje bevond zich een gezin uit Jubbenga met achter het stuur de 37-jarige vader. Naast hem zat zijn 36-jarige vrouw en achterin zaten hun kinderen van 2, 5 en 7. In de personenauto bevonden zich naast de bestuurder nog vier personen. Het gaat hier om een 22-jarige man, een 18-jarige jongen uit Volendam, een 17-jarige jongen uit Hoorn en een 18-jarige jongen uit Julianadorp. De 22-jarige man en de 18-jarige jongen uit Julianadorp raakten zwaar gewond. Alle andere betrokkenen liepen lichte verwondingen op. De brandweer bevrijdde enkele slachtoffers uit hun benarde positie. In totaal kwamen negen ambulances ter plaatse om de slachtoffers naar de ziekenhuizen te vervoeren. De politie was met vijf noodhulpeenheden ter plaatse. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en afgesleept. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De snelweg A7 is in de richting van Duitsland 2,5 uur afgesloten geweest.

Haren: ongeval op A28
Op de snelweg A28 bij Haren is vrijdagavond een verkeersongeval gebeurd. Een 71-jarige vrouw uit Groningen wilde vanaf de oprit Haren de snelweg oprijden. Hierbij liet de vrouw een 40-jarige plaatsgenoot in zijn auto niet voorgaan, waarna een aanrijding ontstond. Niemand raakte gewond bij de aanrijding. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en werden afgesleept. De snelweg is ongeveer een uur afgesloten geweest. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: vrouw aangehouden voor heling
De politie heeft vrijdagnacht in de Kostersgang een 36-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor diefstal en heling. Politieagenten zagen de vrouw tussen geparkeerde autos struinen. De dienders besloten de vrouw te controleren. Zij bleek om haar hals een tas bij zich te dragen. Hierin bleken verschillende pakjes sigaretten, cds en cosmetica-artikelen te zitten. Hierop werd de vrouw aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de goederen. De vrouw wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: taxichauffeur mishandeld
De politie heeft vrijdagnacht op de Kardingermaar twee mannen uit Groningen in de leeftijd van 19 en 21 jaar, aangehouden voor openlijke geweldpleging, mishandeling en bedreiging. Beide Stadjers worden ervan verdacht een 49-jarige taxichauffeur uit Groningen te hebben mishandeld door hem te slaan en te schoppen. Ook zou een van de mannen de taxichauffeur in woorden hebben bedreigd. Beide verdachten zijn ingesloten en worden vandaag gehoord. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling. De taxichauffeur doet aangifte.

Leek: alcomobiliste veroorzaakt aanrijding op A7
Op de snelweg A7 heeft de politie vrijdagmiddag een 42-jarige vrouw uit Hoogkerk aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw had volgens eigen zeggen bij het inhalen van een andere auto een stuurfout gemaakt. Hierdoor botste de vrouw eerst tegen de rechtervangrail en vervolgens tegen de vangrail op de middenberm. Haar auto geraakte zwaar beschadigd. De vrouw bleek na een blaastest alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat zij 1,9 promille alcohol in het bloed had. De politie vorderde vervolgens haar rijbewijs in. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De auto werd afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Er volgen nog meer berichten