Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


31 juli 2004


Voorst (Gendringen) - hoezo 60 ?

De politie heeft vrijdagavond op de Engbergseweg een radarcontrole gehouden. Van de 152 passanten die daar 60 km mogen rijden waren er 49 in overtreding. Zeven van hen zullen een zeer gepeperde boete op de deurmat krijgen want 4 reden er 97, 2 passeerderden met 101 de radarauto en 1 automobilist presteerde het om 139 km te rijden !


Lichtenvoorde - illegale lozing ?

Kreeg de politie vrijdagavond een melding dat er in een vijver aan de Wijenborgerdijk mogelijk een illegale lozing had plaats gevonden. De brandweer en een medewerking van de gemeentelijke afdeling milieu stelden een onderzoek in en van de stof (een dikke drab) werden monsters genomen. Er lag een paarsachtige gloed over het water en besloten werd de toegang tot de vijver af te zetten. De gemende heeft de zaak in onderzoek.


Winterswijk - tweetal met pistool aangehouden.
Heeft de politie Winterswjik met een gecontroleerde actie vrijdagavond twee jonge mannen uit Borken aangehouden die kort tevoren met een pistool vanuit een rijdende auto zouden hebben geschoten. De politie kreeg de melding even na 19.00 uur van een getuige die achter de bewuste auto had gereden. Het duo werd met de auto bij een pand aan de Jonstraat aangetroffen en met een gerichte politieactie werden de twee aangehouden. In het dashboardkastje werd een pistool aangetroffen. Het bleek later een 6 mm alarmpistool te zijn en er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Einde berichten



---- --