Ingezonden persbericht


INDRUKWEKKENDE INHAALRACE VOOR MEIJER TIJDENS EK FORMULE RENAULT

VOOR DIRECTE VERSPREIDING!

BRONVERMELDING: INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT

Spa, 31 juli 2004 - Paul Meijer heeft vanmiddag in de zevende ronde om het Europees Formule Renault 2000 Kampioenschap een keurige zesde positie bemachtigd. Op het circuit van Spa-Francorchamps (België) reed de beste Nederlandse deelnemer een indrukwekkende inhaalrace en voegde door dit resultaat tien belangrijke punten aan zijn totaal toe.

Al jaren staat het Europees Formule Renault 2000 Kampioenschap bekend als het officiële voorportaal naar de grotere raceklassen, door haar races plaats te laten vinden tijdens alle LG Super Racing Weekends. In het Europees Formule Renault 2000 kampioenschap gaan de jonge coureurs de strijd met elkaar aan in gelijkwaardig materiaal (chassis, motoren, banden, brandstof). Om in een startveld vol internationale toptalenten als 'rookie' dan ook zo constant te presteren getuigt van absolute klasse!

Met een zeventiende positie in de kwalificatie, had Paul Meijer zich in het middenveld voor de 11 ronden tellende race genesteld. Door in deze manche goed uit de startblokken te komen, wist de 19 jarige coureur van Nikon Motorsport Team zich snel op te werken naar een twaalfde positie. In het verdere verloop van de wedstrijd haalt de Bilthovenaar diverse rijders in en neemt beslag op de zevende plaats. Met nog drie ronden voor de boeg komt echter de safety car op de baan, zodat Meijer zijn verdiende voorsprong als sneeuw voor de zon op zijn achterblijvers ziet verdwijnen. In de laatste ronde pakt de jonge coureur op het nippertje de Fransman Pagenaud om vervolgens als zesde te worden afgevlagd. Door zijn optreden op het circuit dat gekenmerkt wordt door de vele hoogteverschillen bezet Paul Meijer momenteel de achtste positie in het kampioenschap met 100 punten.

Paul: "Het is natuurlijk geweldig dat ik wederom belangrijke punten binnenhaal voor dit kampioenschap. Ik kon het tempo met de anderen goed volgen en dook in elk gat wat ik maar kon vinden. Als ik gisteren geen fout had gemaakt in mijn kwalificatietraining zat er zeker een podiumplaats in. Ik ging namelijk iets te vroeg van het gas omdat ik dacht dat mijn auto reeds de finishlijn was gepasseerd. Dat kost mij op dat moment een vijfde plek op de grid. Desondanks mag ik met een zesde plaats niet ontevreden zijn en zal deze lijn proberen door te zetten tijdens de Marlboro Masters op het circuit van Zandvoort!"

UITSLAG EUROPEES FORMULE RENAULT 2000 SPA (RONDE 7):


01. Scott Speed 28:27.759

02. Colin Fleming + 02:880

03. Pascal Kochem + 03.465

04. Dominique Claessens + 03.863

05. Reinhard Kofler + 04:602

06. PAUL MEIJER + 06:630

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Paul Meijer's officiële website: http://www.paulmeijer.com/. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com