TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 28-07-2004

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 31 juli
Radio 2 - 16.00 uur

MUZIEK UIT BUURLANDEN IN TROS MUZIEKCAFÉ

Veel muziek van eigen bodem en van onze zuider- en oosterburen in TROS MUZIEKCAFÉ van zaterdag 31 juli a.s.! Presentator Hadassah de Boer ontvangt de volgende artiesten:

Presentator Eddy Zoëy is een echte muziekliefhebber. Hij heeft op zijn album akoestische instrumenten gebruikt en heeft zich tekstueel flink uitgeleefd. Voordat hij zich weer op een nieuw televisieseizoen stort, komt Eddy zich eerst nog in het TROS MUZIEKCAFÉ uitleven als muzikant en zanger.

Duitsland associeer je niet direct met countrymuziek. Toch wordt er bij onze oosterburen op een manier gemusiceerd waarop ze in Nashville jaloers zijn. Slow Horses is een countryband uit Duitsland die al zo'n beetje in heel Europa heeft gespeeld. Zaterdag doen zij dat in TROS MUZIEKCAFÉ.

Gabriel Rios komt uit België. Deze singer/songwriter stopt zijn Puertoricaanse roots in zijn muziek. Dat resulteert in een bijzondere mix van latin rap en dansbare salsa. Hoe dat klinkt, is zaterdag te horen tussen 16.00 en 18.00 uur op Radio 2.

Ten slotte bezoekt Gil Semedo het TROS MUZIEKCAFÉ. Deze Rotterdamse zanger heeft Kaapverdiaanse roots en is ver over onze landsgrenzen een grote ster. Maar ook in ons land is hij bekend. Hij brak in 1991 door en is sindsdien de man die de caboswing, de traditionele Kaapverdische muziek gemengd met popmuziek, onder de aandacht brengt.

Uiteraard is er nog meer muziek te beluisteren. TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36.

Voor meer informatie: www.trosmuziekcafe.nl.




TROS