ProRail

Persbericht


31-07 tot 07-08: werkzaamheden Alphen a/d Rijn - Leiden

Tussen Alphen a/d Rijn en Leiden wordt in opdracht van ProRail op zestien plaatsen gewerkt aan het spoor. De werkzaamheden starten op zaterdag 31 juli om 01.15 uur en duren tot zaterdag 7 augustus 06.00 uur. In deze periode is geen treinverkeer mogelijk tussen Alphen a/d Rijn en Leiden. Om de 'treinvrije periode' van 168 uur zo goed mogelijk te benutten, vinden de werkzaamheden zowel overdag als 's nachts plaats.

Gedurende één week worden op zestien plaatsen in de gemeenten Alphen a/d Rijn, Rijnwoude, Zoeterwoude en Leiden oude duikers (een waterverbinding onder het spoor om water af te voeren van de ene naar de andere sloot) gesloopt en vervangen. Hiertoe wordt eerst het spoor op die plaatsen opgebroken waarna de duiker wordt gesloopt. Na het slopen wordt een grote buis geplaatst, daarna wordt het gat gedicht met grond en ballastgrind. Tot slot wordt het spoor weer teruggebouwd. Vanwege de veiligheid voor de baanwerkers vindt er géén treinverkeer plaats. Door alle werkzaamheden te clusteren en gelijktijdig uit te voeren, heeft ProRail de hinder voor de treinreizigers kunnen beperken tot één week.

Stremmingen voor wegverkeer

In verband met deze werkzaamheden wordt het wegverkeer ter hoogte van de volgende overwegen gedurende een week gestremd:

Alphen a/d Rijn: Lorentzweg (gehele afsluiting) en Leidse Schouw (tijdelijke stoplichten) Hazerswoude-Rijndijk: Gemeneweg (zuid/noord verbinding blijft intact, noord/zuid verbinding wordt één rijstrook) Zoeterwoude: Burgemeester Smeetsweg (noord/zuid verbinding blijft intact, zuid/noord verbinding wordt één rijstrook)

Nachtelijke werkzaamheden

De omwonenden van het spoor in Leiden en Hazerswoude-Rijndijk zijn schriftelijk geïnformeerd over alle nachtelijke werkzaamheden in deze week en de eventuele hinder die zij hiervan kunnen ondervinden.

Informatie over gevolgen treindienst

De NS zet bussen in. Reizigers kunnen voor meer informatie kijken op www.ns.nl en teletekstpagina 754, of bellen naar 0900-1475 (¤ 0,35 p.m.). Bij de NS-verkooppunten ligt de folder 'Gewijzigd treinverkeer' met uitgebreide businformatie.


---
Copyright (c) 2003 ProRail