Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 31-07-2004

BROMFIETSER GEWOND

s-Hertogenbosch-
Vrijdagmiddag is bij een verkeersongeval op Het Wielsem een 16-jarige bromfietser uit s-Hertogenbosch gewond geraakt. De bromfietser passeerde een rechtsaf slaande personenauto, waarbij hij op de rijstrook voor tegemoetkomend verkeer raakte. Daarbij kwam hij in botsing met een tegemoetkomende 20-jarige automobilist uit Vlijmen. De bromfietser is met letsel aan hoofd en pols per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

s-Hertogenbosch-
Vrijdagavond is op de Zandzuigerstraat het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige Bosschenaar. De automobilist reed 115 km/u terwijl maximaal 50 km/u is toegestaan.

RIJDEN ONDER INVLOED

Drunen-
Vrijdagavond is op de Wilhelminastraat een 39-jarige man uit Vlijmen aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

--- ---
Later deze nacht is op de Parklaan in Drunen een 58-jarige man uit Nieuwkuijk aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur en er is eveneens proces-verbaal opgemaakt.

VECHTPARTIJ

Sint Oedenrode

- In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Kofferen. Ter plaatse heeft de politie een 32-jarige man in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Sint Michielsgestel- In de nacht van vrijdag op zaterdag is het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige man uit Sint Michielsgestel. De man fietste over de Theersestraat en bleek drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden-
Vrijdagavond kreeg de politie de melding dat een automobilist opzettelijk op een terras aan de Markt was ingereden. Hierbij reed hij over de voet van een 59-jarige Udenaar. De politie kon de 42-jarige automobilist uit Uden op de Abdijlaan aanhouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld.

Veghel-
Later deze nacht is op de Gasthuisstraat een 26-jarige Udenaar aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van drie uur en er is proces-verbaal opgemaakt. De man bleek tevens niet in het bezit van een geldig rijbewijs; ook hiervoor kreeg hij een proces-verbaal.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss-
Vrijdagavond is op de Hescheweg een 28-jarige man met de Poolse nationaliteit aangehouden vanwege het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Oss-
Later deze avond is op de Cereslaan een 17-jarige Ossenaar aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De bromfietser kreeg een rijverbod van twee uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Oss-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Professor Regoutstraat een 42-jarige Ossenaar aangehouden vanwege overtreding van hetzelfde feit. De automobilist kreeg eveneens een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

AUTO OVER DE KOP

Ravenstein-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is bij een eenzijdig ongeval op de A50 ter hoogte van Ravenstein een 19-jarige automobilist uit deze plaats gewond geraakt. De man reed in de richting van Nijmegen toen hij een voor hem rijdende auto te laat opmerkte. Bij de inhaalmanoeuvre raakte de man de macht over het stuur kwijt en kwam in de sloot terecht. Het slachtoffer is met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

TWEE AANHOUDINGEN NA MISHANDELING

Boxmeer-
In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding van een mishandeling in een horecagelegenheid aan de Spoorstraat. Een 19-jarige man uit Haps werd door twee personen geschopt en geslagen met onder andere een bierglas. Het slachtoffer moest voor behandeling van zijn verwondingen aan oor en arm naar het ziekenhuis. Een 17-jarige jongen uit Westerbeek en een 19-jarige man uit Boxmeer zijn door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling. Zij zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

VERKEERSONGEVAL

Haps-
Vrijdagavond is bij een verkeersongeval op de Kampsestraat een 19-jarige automobilist uit Escharen gewond geraakt. De man reed over de Kampsestraat uit de richting van Haps toen hij ter hoogte van de kruising met de Steenakkerstraat geen voorrang verleende aan een van rechts komende vrachtwagen. De 19-jarige man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 33-jarige bestuurder van de vrachtwagen uit Sint Hubert liep als gevolg van de aanrijding geen verwondingen op.

RIJDEN ONDER INVLOED

Langenboom- Vrijdagmiddag is op de Fazantenweg een 30-jarige man uit Uden aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van twee uur en er is proces-verbaal opgemaakt.