1e persbericht van zaterdag 31 juli 2004

Eindhoven 31-07-2004 - Berichten uit de regio

Soerendonk: Snelheidscontrole

Op de Strijperdijk is vrijdagmiddag van 14.25 uur tot 16.55 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 172 gecontroleerde voertuigen reden er 32 harder dan 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u.

Mierlo: Aanhouding na bedreiging en vernieling

Op de Patrijslaan is vrijdagmiddag om 17.55 uur een 20-jarige inwoner van Mierlo aangehouden. De man wordt ervan verdacht, even daarvoor, een 25-jarige inwoonster van Mierlo bedreigd te hebben en met een fietspomp vernielingen te hebben aangericht. De verdachte gedroeg zich reeds langer agressief en zorgde voor overlast in zijn omgeving. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Onder invloed

Vrijdagavond om 20.00 uur is op de Prins Hendriklaan een 46-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De verdachte reed met hoge snelheid over de Kasteel Traverse en bleek bij onderzoek gedronken te hebben. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,50 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Aanhouding na steken met en kapotte fles

Een 49-jarige Helmondse is vrijdagavond om 22.10 uur op de Gravenstraat aangehouden. De vrouw had zonder enige aanleiding haar 48-jarige vriend met een kapot bierflesje in zijn hand gestoken. De man heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De vrouw is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Wildplasser aangehouden

Op de Rechtestraat is vrijdagavond om 22.50 uur een 29-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Politiemensen zagen dat de man stond te urineren. Toen zij hem een proces-verbaal wilden geven liep de verdachte hard weg. Kort hierna kon hij toch in zijn kraag worden gegrepen. Nadat de man was aangehouden weigerde hij iedere medewerking en werd agressief. Hij beledigde de politiemensen. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling ex vriendin

Vrijdagavond om 23.30 uur is op de Boschdijk een 18-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht kort ervoor zijn 14-jarige ex vriendin te hebben geschopt en geslagen. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Motordieven aangehouden

Zaterdagmorgen om 02.50 uur is na een korte achtervolging op de Quinten Matsyslaan een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Korte tijd later om 03.00 uur is op de Doolstraat een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De mannen worden ervan verdacht, samen met nog twee anderen, kort ervoor bij een woning aan het Heerkensveld, een motorfiets te hebben weggenomen. Een getuige had dit gezien en de politie gewaarschuwd. Deze kon even later twee van de vier daders aanhouden. De motorfiets is direct teruggeven aan de eigenaar. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. Naar de mededaders wordt een onderzoek ingesteld.

Budel: Aanhoudingen na mishandeling

Twee inwoners van Budel, van 18 en 19 jaar, zijn zaterdagmorgen om 03.10 uur op het Capucijnerplein aangehouden. Zij worden ervan verdacht, kort ervoor, een 49-jarige inwoner van Budel ernstig te hebben mishandeld. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.