Politie Friesland

Politieberichten van 30/7 13.00 uur tm 31/7 13.00 uur

Fryslân 31-07-2004 - Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via 0900 - 8844.

Spanga: motorrijder gewond
Vrijdag raakte om 20.55 uur een 25-jarige motorrijder uit Sonnega gewond tijdens een eenzijdige aanrijding aan de Spangahoekweg. Het slachtoffer verkeerde in verwarde toestand en liep armletsel op. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis te Heerenveen gebracht. De motorrijder was uit de bocht gevlogen en raakte een betonnen brughoofd. Hij viel via het beton naar beneden en kwam in het water terecht. Het slachtoffer kon op eigen kracht uit het water komen. De motorfiets is door familieleden afgevoerd.

Hollum(A): vrouw gewond
Vrijdag raakte om 18.10 uur een 79-jarige inwoonster van Emmen onwel aan het Jan Roepespad. De vrouw was tegen een vuilcontainer gevallen en liep daarbij schouderletsel op. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel naar de plaatselijke huisarts gebracht.

Joure: jongen gewond
Vrijdagavond raakte om 21.10 uur een 8-jarige jongen uit Bussum gewond tijdens een aanrijding aan de Madame Curieweg. Het slachtoffer werd met rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis te Heerenveen gebracht. Het ongeval ontstond toen een 43-jarige automobilist uit Leeuwarden op de M.Curie weg in de richting van de A. Einsteinweg reed. De wandelende jongen liep op een zijweg van de M. Curieweg en stak plotseling over. Hij had de auto niet opgemerkt. De jongen viel tegen de zijkant van de auto aan en viel.

Harlingen: inbreker op heterdaad aangehouden
Zaterdag is om 03.55 uur een 24-jarige Harlinger aangehouden aan de Westerzeedijk. De verdachte werd op heterdaad betrapt toen hij een winkelpand verliet via een gat in een ruit. De verdachte was het pand binnengedrongen door een ruit te vernielen. Er is niets weggenomen. De verdachte is naar het bureau gebracht waar hij voorgeleid en verhoord is. De verdachte is ingesloten. Er is aangifte gedaan door 24-jarige inwoner van Oudemirdum.

Sneek: aanrijding met gewonde
Vrijdag raakte om 17.20 uur een 73-jarige motorrijder uit Sneek gewond tijdens een aanrijding aan de Stadsrondweg-zuid. Het slachtoffer liep schaafwonden op en werd ter observatie per ambulance naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht. De motorrijder merkte te laat op dat zijn voorganger, een 56-jarige automobilist uit Westerland, vaart minderde en remde. Deze automobilist moet remmen omdat zijn voorgangers ook vaart minderden. Een bergingsbedrijf voerde de motor af.

Leeuwarden: tassendief op heterdaad betrapt
Vrijdag werd om 19.00 uur een 24-jarige inwoner van Hoogezand aan de Wismastate aangehouden. De verdachte had een rugtas met inhoud weggenomen uit een cabine van een geparkeerde vrachtwagen. De vrachtwagen stond bij een tankstation. De 36-jarige chauffeur uit Zevenaar was in het gebouw van het benzinestation. Een politieagent maakte in zijn vrije tijd gebruik van het tankstation en zag dat de verdachte de tas uit de cabine wegnam. Hij overmeesterde de verdachte en schakelde zijn collegas in. De verdachte werd naar het bureau gebracht waar hij voorgeleid en verhoord is. De verdachte is ingesloten. De rugtas ging terug naar de vrachtwagenchauffeur als rechtmatige eigenaar. Hij deed aangifte.

Fryslân: onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Leeuwarden: Oosterkade, zaterdag 02.10 uur, 42-jarige Amsterdammer, ug/l onbekend, automobilist. Verdachte weigerde medewerking te verlenen aan een blaastest en beledigde de agenten. Er is proces-verbaal opgemaakt voor belediging en rijden onder invloed van alcohol met weigering. De verdachte is ingesloten en moet nog verhoord worden.

Lemmer: Jol, vrijdag 20.20 uur, 45-jarige inwoner van Lemmer, 870 ug/l, rijverbod 10 uur, automobilist.

Leeuwarden: De Centrale, zaterdag 01.00 uur, 29-jarige Leeuwarder, 550 ug/l, rijverbod 6 uur, automobilist. De verdachte was niet in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs en reed met twee gladde autobanden. Voor alle feiten is proces-verbaal opgemaakt.

Bontebok: vrouw gewond
Vrijdag raakte om 15.00 uur een 56-jarige fietsster uit Heerenveen gewond aan het Imke Klaverpaad. Het slachtoffer is met heupletsel per ambulance naar het ziekenhuis te Heerenveen gebracht. De vrouw viel toen ze tijdens de fietsrit achterom keek. Ze merkte een paal niet op, botste tegen de paal en viel.

Leeuwarden: keukenbrand met gewonde
Vrijdag raakte om 17.30 uur 27-jarige Leeuwarder gewond tijdens een keukenbrand aan de Giekstraat. Het slachtoffer werd met brandwonden aan borst en armen per ambulance naar het MCL-ziekenhuis te Leeuwarden gebracht. De man liep zijn verwondingen op door een oververhitte frituurpan. De man zette de frituurpan in de keuken aan en ging even weg. Toen hij korte tijd daarna terugkwam stond de frituurpan in brand en de keuken vol rook. De man gooide een emmer water over de frituurpan en kreeg het hete frituurvet op enkele lichaamsdelen. Hij plaatste de pan op het balkon en koelde zijn brandwonden onder de douche.

Joure: inbraak supermarkt
Tussen vrijdag 21.45 uur en zaterdag 06.15 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Midspassage. De deur van de emballageopslag werd opengebroken. Er is een nog onbekende hoeveelheid lege flessen weggenomen. Er moet nog aangifte gedaan worden.

Oudehorne: aanrijding met letsel
Vrijdag raakte om 11.55 uur een 48-jarige inwoner van Heerenveen gewond tijdens een aanrijding aan de Schoterlandseweg. Het slachtoffer werd met rug- en beenklachten per ambulance naar het ziekenhuis te Heerenveen gebracht. Hij was passagier van een 28-jarige automobilist uit Wolvega. Achter deze auto reed een 45-jarige automobilist uit Nieuwehorne. Hij kon niet tijdig meer remmen toen zijn voorganger moest remmen voor een plotseling overstekende hond. De bestuurder uit Nieuwehorne reed met de voorzijde van zijn auto tegen de achterzijde van de bestuurder uit Wolvega. De auto van de automobilist uit Wolvega raakte ernstig beschadigd en is door een takeldienst weggehaald. De hond was plotseling vanaf een erf de weg opgerend. De eigenaar heeft de hond direct daarna weer aan de ketting gelegd.

Heerenveen: belediging
Zaterdag is rond 02.00 uur een 29-jarige verdachte uit Jubbega aangehouden aan de Rottumerweg. Tijdens een verkeerscontrole uitte de man beledigingen naar de agenten. De verdachte was het niet eens met het feit dat de agenten een proces-verbaal op wilden maken omdat hij zijn autogordel niet droeg. Hij is naar het bureau gebracht waar proces-verbaal voor belediging opgemaakt is.

Bakkeveen: fietser onwel
Vrijdag werd om 15.40 uur een 82-jarige fietser uit Bakkeveen onwel aan de Duerswalder Wei. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten gebracht. Agenten brachten de fiets naar het huisadres van het slachtoffer en informeerden de echtgenote van het slachtoffer.

Leeuwarden: straatroof
Zaterdag is om 02.10 uur aan het Zaailand de portemonnee geroofd van een 37-jarige inwoner van Hallum. De man is door vier mannen overvallen. Een van de vier vroeg de man of ze een shagje van hem mochten draaien. Direct daarna pakten ze de portemonnee uit de broekzak van de Hallummer. Er ontstond een worsteling en de daders liepen daarna weg. Het betreft 3 allochtone mannen. Ze droegen respectievelijk een wit, blauw en rood T-shirt. De vierde persoon was blank en was gekleed in blauw en roze. De Hallumer deed aangifte. Getuigen worden gevraagd om zich bij de politie te melden via 0900 8844.

Heeg: mishandeling
Zaterdag, om 02.50 uur, zijn een 27-jarige Amsterdammer en een 29-jarige inwoner van Maastricht aangehouden aan De Syl terzake mishandeling. De twee mannen worden ervan verdacht een 20-jarige Rotterdammer en een 17-jarige inwoner van Gorssel te hebben mishandeld. De aanleiding is ruzie om een vriendin van een van de betrokkenen. Hierdoor ontstond een woordenwisseling wat leidde tot de mishandeling. De exacte toedracht van het voorval is nog niet duidelijk. De politie moet nog enkele betrokkenen verhoren. De Rotterdammer en de inwoner van Gorssel deden aangifte.

Tijnje: aanhanger gestolen
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een aanhanger gestolen aan de Watzemawei. De aanhanger stond geparkeerd op het erf van een woning en was afgesloten met een disselslot. Het betreft een een-assige aanhangwagen die geladen was met sloopafval zoals kozijnen, multiplex en mdf-restanten. De 43-jarige eigenaar uit Drachten deed aangifte.

Midsland(T): belediging
Zaterdag is rond 02.20 uur een 23-jarige verdachte uit Venray aangehouden aan de Oosterburen. De man uitte diverse beledigingen naar agenten. De verdachte was onder invloed en pleegde verzet tijdens zijn aanhouding. Hij is naar het bureau gebracht waar proces-verbaal voor belediging en wederspannigheid is opgemaakt.