Politie Drenthe

zaterdag

Assen 31-07-2004

Politie onderzoekt ernstige mishandeling

EMMEN - De politie stelt een onderzoek in naar een ernstig geval van mishandeling in Emmen. Een 33 jarige inwoner is vrijdagavond in een café aan de Haagjesweg in Emmen door twee andere bezoekers in elkaar geslagen. Het ernstig toegetakelde slachtoffer is met hoofdwonden overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats.

De politie heeft door middel van getuigenverklaringen inmiddels de naam van een van de mogelijke verdachten.

Politie zoekt getuigen branden

ASSEN - de politie van Assen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond half vier nogal wat te stellen gehad met de gevolgen van een tweetal brandjes aan de Weiersloop en de Vaart ZZ. Aan de Weiersloop was een boom in brand gestoken en zo'n honder meter verder stond aan de Vaart een container in brand Vooral de laatste brand had danig uit de hand kunnen lopen omdat de container in een met hout betimmerd portiek stond. De brandweer heeft beide branden geblust Aangezien dit soort branden niet uit zichzelf ontstaan gaat de politie uit van brandstichting. De vraag is dan ook; Wie kan de politie iets meer vertellen over beide branden ? Graag even bellen met 0900-8844.

Amokmaker van de straat gehaald

ASSEN - Een 42 jarige inwoner van Assen is vrijdagnacht rond half een in de dahliastraat aangehouden en ingesloten. Volgens getuigen zou de man na een ruzie een buurtbewoner bedreigd hebben met een bijl. Waar de ruzie precies over ging is nog niet duidelijk.

Drankrijders

PATERSWOLDE - Een 27 jarige inwoner van Eelde moet het voorlopig zonder zijn rijbewijs doen. De man botste vrijdagavond op de Hooiweg in Paterswolde met zijn auto tegen een boom Onderzoek wees uit dat hij met ongeveer anderhalf promille alcohol achter het stuur had gezeten.

ERM - Een 28 jarige automobilist uit Emmen liep vrijdagnacht tegen de lamp bij een alcoholcontrole op de oude rijksweg in Erm. Hij scoorde 0,7 promille,. Dat betekent een boete van 220 euro en een rijverbod van twee uren.

Bij dezelfde controle kwam een 53 jarige inwoner van Emmen op bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding mee naar huis.

ZEEGSE - Een 52 jarige automobilist uit Groningen wacht een boete van 390 euro. Hij werd op de Zeegserweg in Zeegse betrapt met 1,1 promille.

Motorrijder ernstig gewond

RUINERWOLD - Een 53 jarige motorrijder uit Ruinerwold is vrijdagavond met gebroken ribben en een hersenschudding overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen nadat hij op de Hesselterweg in zijn woonplaats met de motor tegen een boom was gebotst. De man zou de controle over zijn motor zijn kwijtgeraakt nadat hij door nog onbekende oorzaak in de berm kwam.

Dagvaarding voor winkeldief

ASSEN - Dank zij de alertheid van het personeel van een schoenenzaak in Assen kwam een 62 jarige inwoner van Rolde niet ver toen hij er vandoor ging met een paar schoenen die hij niet had afgerekend. De man bekende na zijn aanhouding de diefstal en kreeg een dagvaarding mee naar huis.

In cel na huiselijk geweld

HOOGEVEEN - De politie heeft vrijdagavond een 39 jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden nadat hij zijn vrouw de keel zou hebben dicht geknepen. De man is na verhoor en voorgeleiding in verzekering gesteld.

Bert Visser doet de persvoorlichting en is bereikbaa op 0651 - 611629