Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 31 juli

Alkmaar 31-07-2004 - 16.00 uur

Inbreker betrapt.

Alkmaar, vrijdag 30 juli 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond middernacht, betrapte de bewoonster van een woning aan de Europaboulevard een vreemde man in haar woning. De bewoonster stond op de galerij in de omgeving van haar woning. Toen zij in de richting van de openstaande voordeur van haar woning keek zag zij daar de man uit komen. Toen deze zich ontdekt voelde rende hij weg. Later bleek dat de bewoonster een mobiele telefoon miste.

Twee jongens aangehouden na plegen van vernielingen

Heerhugowaard, zaterdag 31 juli 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee jongens van 16 en 17 jaar en beiden afkomstig uit Heerhugowaard aangehouden. Getuigen hadden gezien dat het tweetal deel uit maakte van een groep jongeren die vernielingen pleegden aan een geparkeerde auto op het parkeerterrein bij het winkelcentrum Middenwaard. Toen de politie ter plaatse kwam fietsten de twee jongens net weg. Ook de rest van de groep bleek te zijn verdwenen. Na een zoekslag werden de twee aangetroffen op de Geul waar zij werden aangehouden. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Jonge inbreker overlopen

Castricum, zaterdag 31 juli 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag ontdekten medewerkers van een horecabedrijf op het Standplateau dat een 14-jarige jongen uit Castricum bezig was met het wegnemen van goederen uit het bedrijf. Toen hij zich ontdekt voelde rende hij, samen met een 15-jarig vriendje uit Amsterdam weg. Beiden konden echter worden achterhaald door personeel. De 14-jarige jongen werd door de politie aangehouden. Omdat de rol van de 15-jarige niet helemaal duidelijk is hij heengezonden. De andere jongen is na verhoor later in de nacht weer in vrijheid gesteld.