Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zaterdag 31 juli

Hoorn 31-07-2004 - 16.00 uur

Politie zoekt getuigen van aanrijding met letsel

Hoorn, vrijdag 30 juli 2004.

De politie in Hoorn is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de kruising van de Provincialeweg met het Keern. Door botsten twee personenautos op elkaar (kop-staart aanrijding) Hierbij raakten de beide bestuurders, een 60-jarige inwoner van Oosthuizen en een 24-jarige man uit Hoorn gewond. Zij zijn beiden met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. Beide autos reden in de richting van de Rijksweg A7. Het is de politie op dit moment nog niet duidelijk hoe de aanrijding is ontstaan. Om die reden wil zij graag in contact komen met eventuele getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844.

Rijden onder invloed van alcohol Hoorn, zaterdag 31 juli 2004

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 56-jarige inwoner van Lelystad aangehouden op de Roode Steen. Hij reed met zijn personenauto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 460 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Drie mannen, verdacht van diefstal, aangehouden

Andijk, zaterdag 31 juli 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden drie mannen van 24 jaar en zonder bekende woon- en verblijfplaats aangehouden op de Grootslagweg. Kort daarvoor hoorde een getuige geluiden die erop leken alsof er ergens werd ingebroken in een bedrijf in de omgeving van de Grootslagweg en de Kadijkweg. Kort daarop zag hij een auto met gedoofde lichten wegrijden. De gewaarschuwde politie kon de auto staande houden en de drie inzittende aan houden. In de auto werden vier jerrycans aangetroffen met diesel. Later meldde zich een eigenaar van een landbouwbedrijf aan de Kadijkweg. Hij verklaarde dat er dieselolie was gestolen vanuit een tank in zijn bedrijf. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Snel optreden brandweer voorkomt grote brand

Enkhuizen, zaterdag 31 juli 2004.

Zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur ontdekte een medewerker van een beveiligingsbureau dat een aantal pallets naast een pand aan de Zoutketen in brand stonden. Hij waarschuwde direct politie en brandweer. Deze laatste was snel ter plaatse en kon daardoor een grote brand voorkomen. Wel raakte een deel van de muur en een aantal kozijnen ernstig beschadigd. Tevens bleken een aantal ramen door de hitte te zijn vernield. Gezien de aangetroffen situatie wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat hier sprake is geweest van brandstichting.