Gemeente Lingewaard


Promotietent gemeente op Huissense Dag

Dinsdag 3 augustus staat de gemeente Lingewaard op de braderie tijdens de Huissense Dag, de eerste etappedag van de 31ste Internationale Nijmeegse Fietsvierdaagse. Tussen 10.00 en 18.00 uur kunt u een bezoek brengen aan onze promotietent tegenover het gemeentehuis.

De gemeente, de Lingewaardse brandweer, de wijkplatforms en de milieupolitie presenteren zich onder het motto: 'Samen werken aan een leefbaar Lingewaard'.

In de promotietent is van alles te doen. De Lingewaardse brandweer geeft tips over brandveiligheid en een demonstratie over het nut van rookmelders. Ook wordt er informatie gegeven over de medische ondersteuning van de brandweer en de inzet van de defibrillator bij reanimatie.

Verder geeft de milieupolitie een presentatie over haar werkzaamheden. Ook kunt u informatie krijgen over het diftar-systeem en het gebruik van de nieuwe glasbakken. Leden van wijkplatforms geven een overzicht van hun taken en verantwoordelijkheden. Van Huissen valt een grote luchtfoto te bewonderen. Er zijn diverse folders verkrijgbaar en ook is het gedenkboek van Huissen Zwaan op woelige baren te koop. De auteur van deze boeken, de historicus Ferdinand van Hemmen, signeert tussen 11.00 en 17.00 uur boeken in de promotietent. Tot slot is er een kleine attentie voor jong en oud.

Artikel geplaatst op 21 juli 2004