Ministerie van Defensie


http://www.mindef.nl

MINDEF: Fokker detachement keert terug uit Jordanië

Een Fokker 60 toestel en het bijbehorende detachement van de Koninklijke Luchtmacht keert op dinsdag 3 augustus, na een periode van zes maanden in Jordanië, terug op de vliegbasis Eindhoven. Het recente besluit om vanaf volgend jaar tijdelijk twee F-60's te stationeren in de Antillen, heeft geleid tot het einde van de missie in Jordanië.

Het detachement, bestaande uit twintig medewerkers van voornamelijk het 334 Squadron van de vliegbasis Eindhoven, was gestationeerd in Amman. Op verzoek van de Verenigde Naties heeft de Fokker 60 ruim 100 vluchtopdrachten uitgevoerd, ruim 440 passagiers en rond de 200.000 kilo vracht vervoerd ten behoeve van het World Food Program. Daarnaast heeft de Fokker in het afgelopen half jaar personeel en materieel van de VN vervoerd naar onder meer Qatar, Beiroet, Cyprus, Koeweit en Erbil, Bagdad en Basra in Irak.

De twee Fokker 60 vliegtuigen, waaronder de terugkerende Fokker 60, die volgende jaar tijdelijk worden ingezet in de Antillen om de luchtverkenningscapaciteit voor de Kustwacht Nederlandse Antillen & Aruba en de Kustwacht Nederland te gaan verzorgen, zullen enkele aanpassingen ondergaan.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot luchtmachtvoorlichting, telefoonnummer: (070) 318 8376. Vertegenwoordigers van de media die aanwezig willen zijn bij de aankomst van de Fokker 60 met militairen van het detachement op de vliegbasis Eindhoven, kunnen zich telefonisch opgeven tot uiterlijk dinsdag 3 augustus voor 12.00 uur.

02 aug 04 15:54