Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 3 augustus 2004

(

Hillegom - Gewapende overvallers snel aangehouden
Twee gewapende overvallers werden maandagavond 2 augustus kort na hun overval op een bezinestation aan de Meerlaan door de politie aangehouden. De twee, 20 en 34-jaar oud en respectievelijk afkomstig uit Nieuw Vennep en Rijssenhout, drongen rond 19.55 uur de shop van het station binnen. De aanwezige pompbediende, een 17-jarige man uit Zwanenburg, werd met vuurwapens bedreigd. Of het hier om echte of om nepwapens ging onderzoekt de politie nog. De twee gingen er vervolgens vandoor met de geldlade van de kassa. Op enige afstand van het station stapten overvallers in een oud model Kadett en reden weg. Voorbijgangers die dit zagen gebeuren vertelden dit de politie. De politie zette een zoekaktie op touw waaraan ook een helikopter meedeed. Twintig minuten na de overval werden de overvallers op de Horst en Daallaan aangehouden. De vluchtauto met daarin de buit werd teruggevonden op de Heemskerklaan. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

Leiden - Politie vordert rijbewijs in
De politie nam op dinsdagnacht 3 augustus van een 50-jarige automobilist uit Voorhout het rijbewijs in. De man werd door de politie rond 01.05 uur op de Smaragdlaan gecontroleerd. Hij bleek te veel gedronken te hebben en werd aangehouden. De ademanalyse gaf als uitslag 740 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie nam daarop het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Berkenwoude - Hennepkwekerij na brand in schuur ontdekt
Vanmorgen dinsdag 3 augustus rond 04.40 uur werd brand ontdekt in een schuur op het terrein van een woning aan de Kerkweg. De brandweer had het vuur snel onder controle. In de gedeeltelijk uitgebrande schuur werd in een ruimte van 10 x 8 meter de overblijfselen van een hennepkwekerij ontdekt. Naast filters en assimilatielampen waren er jonge plantjes in bakken. Vermoedelijk was de oogst van de vorige kweek net achter de rug. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.


--------------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --