Lekstroom, 9.40 uur

Utrecht 03-08-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Autodieven aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 augustus omstreeks 0.20 uur kreeg de politie de melding dat er een autodiefstal gaande was op de Herenstraat. Ter plaatste troffen agenten twee mannen aan, waarvan er één (een 24-jarige man uit Culemborg) in de personenauto zat. Volgens getuigen had de man die naast de auto stond, een 43-jarige man uit Nieuwegein, ook aan de auto gezeten. De agenten troffen naast braaksporen aan de auto, ook inbrekersgereedschap en van inbraak afkomstige goederen aan. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten. Proces-verbaal is opgemaakt.

Onder invloed van softdrugs

NIEUWGEIN Maandagavond omstreeks 21.00 uur zag een politieagent in zijn vrije tijd op de Rijksweg A2 tussen Maarssen en Nieuwegein een automobilist rijden, die zich in korte tijd schuldig maakte aan diverse verkeersovertredingen (te hoge snelheid, bumperkleven, geen richting aangeven, plotseling en bijna te laat een afslag kiezen). De agent gaf de gegevens van de automobilist door aan de meldkamer, waardoor dienstdoende agenten de automobilist, een 39-jarige man uit Houten, om 21.30 uur op de Rijksweg A27 konden staandehouden. In de auto van de man roken de agenten een wietlucht en troffen zij een gedeeltelijk opgerookte joint aan. De man is daarop aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel en aanhouding

IJSSELSTEIN - Zaterdag 31 juli zag een surveillerende motoragent omstreeks 21.00 uur een scooterrijder door de oude binnenstad rijden. De scooterrijder reageerde niet op stoptekens van de motoragent. Daarop volgde een achtervolging die eindigde op het Basiliekpad, waar de scooterrijder (17 jaar en uit IJsselstein) door eigen toedoen ten val kwam.

De motoragent liet een ambulance komen en zag tevens dat de jongen een mes bij zich droeg. Ook trof de agent een wapenstok aan op de scooter. De jongen is met de ambulance naar het Antoniusziekenhuis vervoerd. Omstanders gedroegen zich verbaal agressief naar de motoragent. Met hulp van andere inmiddels gearriveerde agenten zijn de omstanders gevorderd om zich te verwijderen. De jongen zal zich na ontslag uit het ziekenhuis nog moeten verantwoorden. Proces-verbaal is opgemaakt.