Eemland noord, 09.45 uur

Utrecht 03-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Fietsendieven actief

SOEST Rond het station van Soest-zuid waren de afgelopen week fietsendieven actief.

In de periode tussen 24 juli en 30 juli zijn er vanuit de fietsenstallingen op de Eikenlaan en aan de Koningsweg een aantal afgesloten fietsen weggenomen.

Gezien de werkwijze waarop de fietsen zijn verdwenen, lijkt het erop dat de dieven gebruik hebben gemaakt van een vervoermiddel om te fietsen in te laden.

Getuigen van de diefstallen wordt verzocht om contact op te nemen met de politie op het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Eigenaren van weggenomen fietsen wordt aangeraden aangifte te doen.

Vernielers aangehouden

SOESTERBERG De politie heeft zaterdagmorgen 31 juli, om 04.10 uur, vier verdachten aangehouden voor het plegen van vernielingen op de Amersfoortsestraat.

Een getuige had gezien hoe meerdere mannen vernielingen pleegden aan verkeersborden en lichtarmaturen. Politieagenten zagen één van de mannen een tuin van een woning inlopen waarna hij kon worden aangehouden. Dit onderzoek leidde tot nog drie andere verdachten, waarbij bleek dat verkeersborden op een vluchtheuvel en nabij de rijbaan omver waren getrokken en dat lichtarmaturen van een bedrijf waren vernield. De mannen, afkomstig uit Leusden/ Soesterberg en Blaricum, en variërend in leeftijd van 18 tot 19 jaar, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar zij werden ingesloten. De recherche heeft hen gehoord. Allen krijgen een proces-verbaal voor openlijke geweldpleging.

Bestuurder onder invloed veroorzaakt schade

SOEST - De politie heeft in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 augustus een man aangehouden voor het veroorzaken van schade tijdens het rijden onder invloed.

Door getuigen werd omstreeks 00.55 uur naar de politie gebeld dat een chauffeur op de Careel schade had veroorzaakt en was weggelopen. Ter plaatse trof de politie een aantal omver gereden vuilcontainers aan. Tevens bleek een schutting te zijn beschadigd. De 19-jarige bestuurder uit Soest werd achterhaald en bekende de schade veroorzaakt te hebben. De man werd aangehouden en voor een blaastest meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 600 ug/l uit. Het rijbewijs van de Soester werd ingenomen en met een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur werd hij naar huis gestuurd.