Ingezonden persbericht


Unisys Wind Stick meet windrichting en -snelheid op KLM Open Golftoernooi

TV-kijker beleeft toernooi intenser mee vanuit huiskamer

SCHIPHOL-RIJK, 3 augustus 2004 - Tijdens het KLM Open Golftoernooi dat donderdag 5 augustus van start gaat zullen de windsnelheid en windrichting worden gemeten door de gepatenteerde Unisys Wind Stick. Door de registratie van de dynamische windmeter wordt de TV-kijker nauw betrokken bij het spel van de professionele golfspeler op het moment dat deze zich voorbereid op een slag. De Wind Stick wordt door tal van televisiestations ingezet als grafisch element. Unisys is sponsor en Official Scoring Partner van het KLM Open golftoernooi dat in Hilversum plaatsvindt.

Snelle informatieverschaffing is ook bij sport van groot belang. Daarom ontwikkelde Unisys, op basis van jarenlange expertise in informatiesystemen, de Unisys Golf Scoring & Information Solution. Dit systeem dat zorgt voor het verzamelen en beschikbaar stellen van alle gegevens over de prestaties van de spelers wordt ook tijdens het KLM Open ingezet.

Tijdens het KLM Open wordt voor het eerst in Nederland een nieuw ontwerp van de Wind Stick toegepast. Deze wordt gemonteerd op het platform waarop de camera's van de televisieploegen staan. De Wind Stick bestaat uit een telescopische paal, waarop een windvaan, een antenne en een anemometer zijn gemonteerd. De telescoop bevat verder een weerbestendig kastje met een microcontroller, een GSM-modem, een accu en een interface-kaart. De microcontroller zorgt voor het meten van de windsnelheden en -richtingen, en stuurt de andere onderdelen aan. De actuele data worden dynamisch doorgegeven aan het centrale scoringsysteem. Speciale software zorgt daarna voor grafische weergave van de gegevens via een tv-beeld.

Unisys verzorgt al sinds 1980 de score services voor de belangrijkste golftoernooien ter wereld waaronder alle toernooien van de European tour. Unisys levert aan de KLM Open live-uitslagen voor de website en grafische afbeeldingen voor de televisiestations. Daarnaast is het Unisys-systeem een bron van informatie voor de internationale perscentra die de vorderingen van de spelers hiermee op de voet kunnen volgen. De door Unisys ontwikkelde website van de European Tour omvat bovendien een uitgebreide database met informatie over spelers en toernooien.

Weblinks voor meer informatie
De Unisys Golf Scoring & Information Solution is te zien en zelf te bedienen tijdens het KLM Open in de Unisys Promo Unit in het Promodorp. Op de website van Unisys Nederland (www.unisys.nl/golf) vindt u uitgebreide informatie over de werking van het scoringsysteem en de Wind Stick. U kunt hier ook de prestaties van de deelnemers aan het KLM Open 2004 live volgen.

Foto's rond Unisys en golf:
www.online-pr.nl/photos.asp?customer_id=33

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De Unisys-medewerkers combineren expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zo helpen zij klanten in meer dan 100 landen met het snel en efficiënt bereiken van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.