Titel: ERNST & YOUNG: uitnodiging persbriefing IFRS

ERNST AND YOUNG
Rubriek: Economie
Datum en tijd: 03-08-2004 10:00

Betreft: persbriefing IFRS onderzoek

Beste,

Beursgenoteerde banken in Nederland dienen met ingang van boekjaar 2005 hun jaarrekening op te stellen in lijn met International Financial Reporting Standards (IFRS). Deze maatregel moet leiden tot betere vergelijkbaarheid van de jaarcijfers van banken. Bovendien verwachten de regelgevers dat het inzicht in de financiële positie en de resultaten onder IFRS wordt vergroot. Niet alle banken in Nederland zijn hiervan overtuigd. Dit blijkt uit een zeer recent onderzoek, uitgevoerd door de Praktijkgroep Banken van Ernst & Young, onder 16 Nederlandse banken met een marktvolume van 90 procent. In vergelijking met een eerder onderzoek van Ernst & Young uit 2002 is het enthousiasme voor IFRS zelfs flink afgenomen.

Graag nodigen wij u uit om in een persbriefing bijgepraat te worden over de uitkomsten van dit onderzoek. Ook zullen we ingaan op recente ontwikkelingen rond de verplichte toepassing door banken van de omstreden internationale standaarden voor verslaggeving met betrekking tot financiële instrumenten.

Deze persbriefing wordt gegeven door prof. dr. Leo van der Tas RA en Hans Moison RA en vindt plaats op:

vrijdag 27 augustus 2004
van 12.00 tot circa 14.00
bij Ernst & Young
Drentestraat 21, Amsterdam

Wij verzoeken u vriendelijk voorafgaand aan de bijeenkomst te laten weten of wij op uw komst mogen rekenen: toby.ellson@nl.ey.com of via 010 406 53 64.

Voor een lichte lunch wordt gezorgd.

Met vriendelijke groeten,
Toby Ellson