EIM BV

EIM Groep en Research voor Beleid Holding bundelen krachten

Op 2 augustus 2004 heeft EIM Groep, gevestigd te Zoetermeer, alle aandelen overgenomen van Research voor Beleid Holding (RvBH), gevestigd te Leiden. De nieuwe combinatie gaat verder onder de naam EIM-RvB Groep. Door de overname ontstaat een krachtige organisatie, die op het gebied van beleidsonderzoek en -advies marktleider wordt in Nederland. De werkzaamheden van EIM Groep en RvBH zijn in grote mate complementair op het gebied van economisch en sociaal gericht beleidsonderzoek. Bij de nieuwe organisatie werken 290 medewerkers. De gezamenlijke omzet bedraagt circa 22 miljoen euro per jaar.

EIM Groep en RvBH streven al langer naar schaalvergroting en diversificatie van de werkzaamheden. Door de overname worden beide doelstellingen gerealiseerd. EIM Groep houdt zich grotendeels bezig met economisch beleidsonderzoek, terwijl RvBH zich in hoge mate bezighoudt met sociaal beleidsonderzoek. De productenportfolio kan wederzijds worden benut waardoor de markt van het beleidsonderzoek in den brede kan worden bediend. Voorts is een aantal schaalvoordelen te bereiken waar het gaat om de ondersteunende faciliteiten. Kosten kunnen worden gedeeld en voorzieningen kunnen beter worden benut. Door de bundeling van bestaande expertise en voorzieningen voor dataverzameling ontstaat tevens een krachtige combinatie op het gebied van marktonderzoek. De positie op het gebied van internationaal onderzoek wordt versterkt door de verknoping van de beide netwerken van opdrachtgevers en samenwerkingspartners in het buitenland. Daarmee kan de ontwikkeling naar het Europese niveau worden versneld. De transactie heeft plaats gevonden door de overname van alle aandelen van de huidige eigenaar van RvBH, de heer A. Coenen, door EIM Groep. De overname is geschied met goedkeuring van de toezichthouders. Naar verwachting heeft de overname geen gevolgen voor de werkgelegenheid. De komende maanden zullen worden gebruikt voor een nadere invulling van de nieuwe organisatie.
De werkmaatschappijen van EIM Groep blijven onder hun bestaande namen gevestigd in Zoetermeer en die van RvBH in Leiden. De directie van de EIM-RvB Groep bestaat uit Peter van Hoesel (voorzitter), Henk Gianotten en Bart Dekker.

Profiel EIM Groep
EIM Groep is gevestigd in Zoetermeer. EIM is in 1930 opgericht als Economisch Instituut voor het Midden- en Klein-bedrijf. EIM Groep heeft op dit moment 175 medewerkers. Tot de activiteiten van EIM Groep behoren het uitvoeren van nationaal en internationaal beleidsonderzoek en -advies en marktonderzoek, zowel consumentgericht als business-to-business. De grootste werkmaatschappij is EIM BV, internationaal gezien een van de grootste gespecialiseerde bureaus op het gebied van onderzoek en advies over MKB en Ondernemerschap. Andere werkmaatschappijen van EIM Groep zijn: IOO, EIM Stratus, EIM Consult, Survey@Marktonderzoek en EIM@YourService.

Profiel Research voor Beleid Holding
RvBH is in 1980 opgericht en gevestigd in Leiden. RvBH voert activiteiten uit op het gebied van nationaal en internationaal beleidsonderzoek alsmede markt- en consumentenonderzoek. RvBH heeft 115 medewerkers in dienst. De grootste werkmaatschappij is Research voor Beleid BV, het oudste zelfstandige bureau voor sociaalgericht beleidsonderzoek in Nederland. Andere werkmaatschappijen van RvBH zijn ISEO Marketing Research, Research voor Beleid International, SWOKA, Research Facilitair Bedrijf en Dataverzameling.

Nadere informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Prof. dr. P.H.M. van Hoesel, EIM Groep, Zoetermeer, tel. 079 - 343 0 116
Prof. drs. ing. H.J. Gianotten, EIM Groep, Zoetermeer, tel. 079 - 343
0 278
Drs. B. Dekker, Research voor Beleid Holding, Leiden, tel. 071 - 525 3 737

van bovenstaand bericht.


03 aug 04 10:05