Dienstenbond CNV

GD heeft nieuwe CAO
03-08-2004

Vlak voor de zomervakantie hebben de vakbondsleden ingestemd met de nieuwe CAO voor de Gezondheidsdienst voor Dieren. Deze geldt tot eind 2004. De komende maanden gebruiken we om de CAO voor 2005 op de rit te krijgen.

De CNV leden hebben in overgrote meerderheid ingestemd met de nieuwe CAO-afspraken voor de GD. Dit betekent dat er een nieuwe CAO geldt tot eind december 2004. Gedurende de zomervakantie staan de onderhandelingen stil, maar op 12 augustus gaan we weer hard aan de slag. Dat is nodig omdat er nog behoorlijk wat geregeld moet worden.

Te denken valt aan de nieuwe CAO voor het jaar 2005. We willen zeker een structurele loonsverhoging afspreken, maar ook afspraken over onder meer de wachtgeldregeling. Natuurlijk zijn we erop tegen dat de wachtgeldregeling volledig wordt afgeschaft. Het gaat meer om het ombouwen van deze regeling in b.v. een doorlopend sociaal plan, zodat iedereen weet waar hij/zij op terug kan vallen als de GD onverhoopt moet gaan reorganiseren en er collegas buiten de boot dreigen te vallen.

U begrijpt dat een dergelijke regeling nogal wat voeten in de aarde zal hebben. Om op dit punt goed beslagen ten eis te komen, wil ik rond de tafel gaan zitten met de CNV kaderleden. Iedereen die zich nog niet heeft opgegeven, kan zich alsnog aanmelden. Direct na de zomer plan ik een afspraak. Het is van belang om samen af te spreken waar we op uit willen komen.

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf. Dat kan per mail w.burggraaf@cnvdibo.nl of per telefoon (055)5772640