Dienstenbond CNV

Sociaal Plan Rottink Reisbureau
03-08-2004

Het sociaal plan is ter stemming aan de leden voorgelegd. De meerderheid heeft voor gestemd en dit betekent dat het sociaal plan definitief is geworden en vanaf nu gehanteerd wordt.

Het is de bedoeling dat uw werkgever de ontslagprocedure voor 23 collegas gaat voeren via het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen). Dit betekent dat uw werkgever de financiële cijfers moet overhandigen en zich moet houden aan de spelregels bij ontslag. De belangrijkste regel is dat degene met het langste dienstverband het laatst voor ontslag in aanmerking komt.

Voor de procedure kunt u zich laten bijstaan door de juristen op onze kantoren (Drachten, Apeldoorn, Eindhoven, Rotterdam of Hilversum). Uw woonplaats is bepalend bij welk kantoor u moet zijn.

Nadat de ontslagvergunning is verleend, stuurt uw werkgever u een brief met daarin de datum voor wanneer uw werkgever de arbeidsovereenkomst moet opzeggen. U ontvangt dan van uw werkgever bericht wanneer u ontslagen wordt. Daarna gaat de opzegtermijn lopen.

Natuurlijk is het heel triest dat Rottink Reisbureau zo moet snijden in het personeelsbestand. Het werk in de reissector is erg leuk, maar zulke reorganisaties moeten maar zo snel mogelijk afgelopen zijn. Echter, daar lijkt het voorlopig niet op.

Ik hoop dat het u lukt op korte termijn ander werk te vinden. Indien u eens wilt praten over uw toekomst, kunt u contact opnemen met ons outplacementbureau Kans voor een loopbaangesprek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf. Dat kan per mail w.burggraaf@cnvdibo.nl of per telefoon (055)5772640