Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 03-08-2004

Politie zoekt donkere Opel Astra
COEVORDEN - De politie Coevorden is op zoek naar een donkere Opel Astra. De bestuurder van deze auto heeft zaterdagnacht omstreeks 2.00 uur op de Schutselaan ter hoogte van het hertenkamp een 20-jarige fietser uit Coevorden van achter aangereden. Daarna is de bestuurder doorgereden. De fietser heeft daarbij verwondingen aan zijn gezicht opgelopen. De politie is op zoek naar de dader. De auto is een hatchback en heeft een dubbel chromen uitlaatsierstuk. (bps 04-168002)

Bromfietser gewond bij ongeval
BUINEN - Maandagmiddag is een 18-jarig meisje uit Borger gewond geraakt doordat ze op de Hoofdstraat met haar bromfiets is gevallen. Het achterwiel van de brommer blokkeerde plotseling, vermoedelijk door een vastloper. Met vooral schaafwonden op haar benen is ze voor controle naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal gebracht. (bps 04-168334)

Rijbewijs alcomobilist ingevorderd
GROLLOO - Dinsdagmorgen omstreeks 6.00 uur troffen agenten op de Amerweg een 32-jarige man uit Noordbroek, die met zijn auto tijdens het keren vast was komen te zitten in de berm. De man had gedronken. Bij de ademtest blies hij 570, dat komt neer op 1,3 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (bps 04-168455)

Parkeerbonnen bij recreatieplas
NOORD SLEEN - De politie controleert bij deze recreatieplas op het parkeergedrag van de badgasten. Dat leverde maandag vijf bekeuringen op. (bps 04-168364)

Winkeldief aangehouden
ZUIDLAREN - Maandagmiddag is een 56-jarige vrouw uit Zuidlaren aangehouden vanwege de diefstal van chocola in een supermarkt aan de Stationsweg. Geen hele reep, dat niet. Ze had van een chocoladereep een stuk afgebeten en de rest weer teruggelegd. Dat deed ze omdat ze duizelig was en iets moest eten, volgens haarzelf. Ze kreeg een boete van 130 opgelegd, na overleg met Justitie. (bps 04-168280)

Politie onderzoekt mishandeling bij pinautomaat EMMEN - Maandagavond is een 40-jarige vrouw uit Emmen mishandeld op de parkeerplaats bij de pinautomaat aan de Baander. De vrouw reed daar in haar auto en werd ingehaald door een rode VW Golf. Deze stopte bij de pinautomaat. Toen de vrouw toeterde omdat ze bijna tegen deze auto opreed stapte een man uit deze auto. Deze gaf de vrouw een stomp in haar gezicht en trapte enkele keren tegen haar auto. Daarna reed de rode Golf weg. De politie weet inmiddels wie de verdachte is en is naar hem op zoek. (bps 04-168368)

Rectificatie bericht gevallen fietser Emmen
Maandag is een bericht geplaatst over een vrouw die zondagnacht op de Zuiderstraat, vermoedelijk door overmatig drankgebruik, met haar fiets is gevallen. Inmiddels is vast komen te staan dat drank hier niet de oorzaak is. Ze blijkt te zijn gevallen doordat een van haar slippers tussen de trapper en het frame van haar fiets klem is komen te zitten.

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875. info@politie-drenthe.nl