Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EINDHOVEN, dinsdag 3 augustus 2004

Intelligent Document oplossingen van CIBER zorgen voor effectievere en efficiëntere informatie uitwisseling bij de overheid en financiële dienstverleners.

CIBER Nederland heeft haar dienstverlening uitgebreid met 'Intelligent Document oplossingen' voor de overheid en financiële dienstverleners. De interactieve, gepersonaliseerde en dynamische intelligente documenten maken informatie uitwisseling effectiever en efficiënter. Deze op het Adobe Intelligent Document Platform gebaseerde oplossingen worden ingezet binnen klant interactie processen, interne werkprocessen en bij corporate governance.

Intelligent Documents
Tom Steenbakkers, account manager CIBER Nederland: "Veel van onze opdrachtgevers hebben informatie intensieve administratieve processen. Hierbij worden veel uiteenlopende documenten en formulieren ingezet. Effectieve en efficiënte informatie uitwisseling is dan essentieel. Om onze klanten optimaal te ondersteunen bij het verbeteren van hun bedrijfsprocessen hebben wij onze dienstverlening uitgebreid met 'Intelligent Document' oplossingen.

Nieuw begrip
Intelligente Documenten zijn een betrekkelijk nieuw begrip. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën is het mogelijk om documenten en formulieren interactief, gepersonaliseerd en dynamisch te maken. Een intelligent document is in staat om de gebruiker te ondersteunen bij het correct invullen, alleen de relevante vragen te tonen en de ingevoerde informatie te valideren.

Open standaard
Een van de grote voordelen van Intelligente Documenten is dat ze zijn gebaseerd op open standaard formaat (XML). Hierdoor is het mogelijk om direct informatie op te halen uit- en weg te schrijven naar uiteenlopende bedrijfstoepassingen. Door het toevoegen van bedrijfsregels worden de gegevens naar de juiste medewerkers en toepassingen gestuurd.

Strategische partner
Onze 'Intelligent Document' oplossingen worden gerealiseerd op basis van het Adobe® Intelligent Document Platform. CIBER Hiermee wordt gebruik gemaakt van de voordelen van een wereldwijde standaard voor het verspreiden, lezen en gebruiken van documenten en formulieren. En het past binnen de strategie van CIBER om uitsluitend innovatieve marktleiders als partner te kiezen.

Focus
Eigenlijk kan elk document een elektronisch formulier of eForm worden. Of het nu een aanvraag van een vergunning, een bestelformulier of een werkbon is. CIBER biedt 'Intelligent Document oplossingen aan voor de overheid en de financiële dienstverlening. Bij de overheid richten wij ons met namen op het afhandelen van contacten tussen overheid en burger of bedrijven, zoals bijvoorbeeld vergunning aanvragen. Bij financiële dienstverleners richten wij ons op klant interactie processen en Corporate Governance (het ondersteunen van informatie intensieve processen in het kader van wet- en regelgeving zoals Sarbanes-Oxley, Basel II, etc."

Over CIBER Nederland
CIBER is een no-nonsense IT dienstverlener die opdrachtgevers in staat stelt meer uit hun (IT) organisatie te halen. Onze oplossingen worden gerealiseerd op basis van 30 jaar ervaring, onze marktkennis en de kwaliteit van onze medewerkers. De kracht van CIBER ligt in de resultaten die onze oplossingen bereiken voor onze opdrachtgevers. De kennis, ervaring en toewijding van onze mensen is hiervoor de basis.

CIBER Nederland bereikt betere resultaten met IT. Dit doen wij door bedrijfsoplossingen te leveren en te optimaliseren. CIBER biedt standaard implementaties, maatwerk oplossingen, onderhoud en beheer. Wij richten ons op grote en middelgrote organisaties in de overheid, industrie, nutssector en de financiële- en zakelijke dienstverlening.

CIBER Inc. is beursgenoteerd (NYSE), heeft een omzet van ongeveer 700 miljoen euro, meer dan 7000 medewerkers en vestigingen in 7 Europese landen.

EINDE BERICHT

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Gijsbert van der Sleen, 030 - 608 50 80.

CIBER Nederland
Archimedesbaan 16
3439 ME NIEUWEGEIN

Postbus 843
5600 AV EINDHOVEN

internet: www.ciber-netherlands.com
email: info@ciber.nl