Politie Zuid-Holland-Zuid

3/8 Hoeksche Waard

03-08-2004 - Persberichten district III

MEISJE LASTIG GEVALLEN GETUIGEN GEZOCHT
WESTMAAS- Op zondagmiddag 1 augustus is een 6-jarig meisje uit Westmaas lastig gevallen door een man. Het meisje fietste over de Munnikendijk toen ze door een wat oudere man werd aangesproken en lastig gevallen. De man is weggereden in de richting van Mijnsheerenland.
Het signalement van de man luidt:

· man met veel rimpels en een lange snor

· droeg een t-shirt met bruine strepen en een spijkerbroek
· droeg bruine schoenen met veters

· de man reed op een rood/zwarte bromfiets cq motor en droeg een rood/zwarte helm

De politie zoekt mensen die iets hebben gezien van dit voorval en/of het signalement van deze man herkennen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt vragen naar de dagcoördinator in Oud-Beijerland.

ZAKKENROLLERS ACTIEF
OUD-BEIJERLAND- Een aantal mensen zijn vorige week beroofd van hun portemonnee. Dit is bij twee verschillende supermarkten in de Oud-Beijerland gebeurd. De slachtoffers werden aangesproken door een jongeman. Vervolgens werd de portemonnee uit de tas meegenomen. De politie waarschuwt mensen om extra goed op uw portemonnee te letten. Draag uw schoudertas met de sluiting aan de kant van uw lichaam en houdt uw boodschappentas altijd in de gaten.

CONTROLE
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een verkeerscontrole op de Langeweg hebben politieagenten 6 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 1 bestuurder die geen autogordel droeg en 5 bestuurders die de maximumsnelheid van 80 km/uur overschreden. De agenten hielden de controle op maandagochtend, 2 augustus 2004. In totaal controleerden ongeveer 120 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 129 km/uur.

NUMANSDORP- Tijdens een snelheidscontrolecontrole dmv de zogenaamde laserpatrol op de Middelsluissedijk OZ en de Provincialeweg N 487 hebben politieagenten 9 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. De agenten hielden de controle op maandag, 2 augustus 2004 van 11.30 tot 13.00 uur. In totaal controleerden ongeveer 198 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid op de Provincialeweg N 487 bedroeg 117 km/uur en op de Middelsluissedijk OZ 79 km/uur.

ZWARE MISHANDELING
KLAASWAAL- Twee mannen uit Rotterdam van 25 en 54 jaar zijn door politieagenten aangehouden wegens zware mishandeling. Dit gebeurde op maandagavond, 2 augustus 2004, omstreeks 20.45 uur, op de Kloosterweg. De menner van een paard en wagen, een 43 jarige man uit Oud-Beijerland, werd van de bok getrokken en kreeg zodanig schoppen en klappen van de verdachten dat hij hoofdletsel, gebroken ribben en een ingeklapte long opliep. Hij is per ambulance overgebracht nar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. Ook een passagier, een 21 jarige vrouw uit Strijen werd van de bok getrokken. Zij liep een hoofdwond op en had door de val last van haar rug. De onenigheid ontstond toen de verdachten met een personenauto vrij hard kwamen aanrijden. De menner gaf met gebaren aan dat ze zachter moesten rijden. Toe de auto daarop vlak langs het rijtuig reed, gaf de menner een klap met de zweep op de auto. Daardoor ontstond een kras op de auto van de mannen. Zij gingen daarop verhaal halen. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.