Politie Zuid-Holland-Zuid

3/8 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

03-08-2004 - Persberichten district I

ONTZEGGING
ZWIJNDRECHT- Een 44 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op maandagmiddag, 2 augustus 2004, omstreeks 17.05 uur op de Karel Doormanlaan. Politieagenten zagen de man rijden in een personenauto. Bij navraag bleek dat de man een rij-ontzegging had. Politieagenten gingen achter de auto aan welke er met fikse snelheid vandoor ging. Op de Karel Doormanlaan sprong de man uit de nog rijdende auto en ging er vandoor. De auto botste tegen twee geparkeerd staande autos. Attente omstanders vertelden de politieagenten dat de man zich had verstopt in de bosjes. Hij werd aangehouden en ingesloten. De auto is in beslag genomen. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

ONDER INVLOED OP DE BROMFIETS
DORDRECHT- Een 33 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed op zijn bromfiets. Politieagenten zagen de man op maandagavond, 2 augustus 2004, omstreeks 19.30 uur, slingerend rijden in de Lingestraat. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.

BRANDSTICHTING
DORDRECHT- Een 28 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden nadat hij twee vuilcontainers in brand stak. Dit gebeurde op dinsdagochtend, 3 augustus 2004, omstreeks 01.05 uur. De man had kort daarvoor twee vuilcontainers in de Colijnstraat aangestoken. De man, welke psychisch in de war is, is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

DREIGENDE ORDEVERSTORING IN KIEM GESMOORD
DORDRECHT Het uit de hand lopen van een dreigende verstoring van de openbare orde bij een horecagelegenheid op de Noordendijk in de nacht van 2 op 3 augustus is door optreden van de politie en de eigenaar voorkomen. Het terras en de binnenruimte van het café zaten op dat moment overvol met gasten die veelal flink gedronken hadden en behoorlijk lawaai maakten. Door optreden van de politie en de eigenaar verliet een aantal gasten het terras of gingen naar binnen, waardoor het rustiger werd. Daardoor bleek ontruiming van het café niet nodig. De eigenaar bleek echter niet tevreden over de manier waarop zijn gasten werden gemaand het rustiger aan te doen en kreeg een stevige woordenwisseling met de agenten. Hij kreeg een proces-verbaal voor belediging. Ook andere gasten bemoeiden zich met het werk van de agenten waarbij de nodige woorden over en weer vielen en glazen sneuvelden. Een van de gasten die zich het met het werk van de politie bemoeide, is een onbekende man (in burgerkleding) die zich zou hebben uitgegeven voor politieagent. Het is de Politie Zuid-Holland-Zuid niet bekend of deze man de waarheid sprak en zo ja, wie het is. Er zijn geen aanhoudingen verricht.