Politie Zuid-Holland-Zuid

3/8 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

03-08-2004 - Persberichten district II

SNELHEIDSCONTROLE
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Wieling hebben politieagenten 57 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die de maximumsnelheid van 50 km/uur overschreden. Ze hielden de controle op maandagmiddag, 2 augustus 2004, van 14.45 tot 16.15 uur. In totaal werden 442 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur.

GESLACHTSDEEL
GORINCHEM- Een 23 jarige man uit Hei- en Boeicop is door politieagenten aangehouden nadat hij zijn geslachtsdeel aan kinderen toonde. Dit gebeurde op maandagmiddag, 2 augustus 2004, omstreeks 17.25 uur, in de Muzenlaan te Gorinchem. Na onderzoek hielden politieagenten de man in zijn woning aan. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

LUCHTDRUKWAPEN
AMEIDE- Een 19 jarige jongen uit Ameide is door politieagenten aangehouden nadat hij op een woning had geschoten. Dit gebeurde op dinsdagochtend, 3 augustus 2004, omstreeks 00.00 uur in de Meidoornlaan. Politieagenten troffen de verdachte aan met een op een vuurwapen gelijkend luchtdrukpistool, een zogenaamd balletjespistool. Hij had daarmee op ruiten van enkele woningen geschoten. Er ontstond geen schade. De eigenaar van het wapen, een 18 jarige jongen uit Ameide, deed vrijwillig afstand van het wapen. De verdachte is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

ONTZEGGING
ALBLASSERDAM- Een 61 jarige man uit Alblasserdam is door politieagenten aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl hij een rij-ontzegging had. Dit gebeurde op dinsdagochtend, 3 augustus 2004, omstreeks 03.50 uur, op de Edisonweg. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

TE HARD
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 19 jarige man uit Gorinchem is door politieagenten bekeurd. Dit gebeurde op dinsdagochtend, 3 augustus 2004, omstreeks 03.10 uur, op de Rijksweg A15. De man reed op een motorfiets met een snelheid van 160 km/uur waar 120 km/uur is toegestaan. Achter op de motorfiets zat een 24 jarige man uit Hardinxveld-Giessendam zonder valhelm. Tijdens controle bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs A voor de motorfiets. Hij kreeg twee bekeuringen voor de snelheid en het rijbewijs en zijn passagier een bekeuring voor het niet dragen van een valhelm.

SLIEDRECHT- Een 32 jarige man uit Rotterdam is door politieagenten aangehouden nadat hij met zijn personenauto met een snelheid van 178 km/uur over de Rijksweg A 15 reed. Ter plaatse is 120 km/uur toegestaan. Dit gebeurde op dinsdagochtend, 3 augustus 2004, omstreeks 04.55 uur. Na verhoor is de verdachte met een bekeuring heengezonden.

OVER DE KOP
GORINCHEM Dinsdagmorgen, 3 augustus 2004, omstreeks 09.40 uur, zijn de 37-jarige bestuurster van een personenvoertuig en haar 60-jarige moeder gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Dr. Bauerstraat in Gorinchem. De beide vrouwen reden in deze straat toen zij vermoedelijk geraakt werden door de auto van een 69-jarige man uit Gorinchem die zijn voertuig vanaf een parkeerplaats de weg op wilde draaien. Hierdoor raakte het voertuig van de vrouwen een ander geparkeerd voertuig en sloeg over de kop. Omdat het ongeluk gebeurde vóór een huisartsenpraktijk, kregen de beide vrouwen vrijwel direct eerste hulp van de daar aanwezige arts. Beide vrouwen zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster heeft vermoedelijk schouderletsel en moest uit haar auto geknipt worden door de brandweer. Haar passagier had nekklachten. Bij het ongeval raakte de auto van de twee vrouwen total-loss, drie andere voertuigen hadden aanzienlijke schade. De dienst technische verkeersondersteuning doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.