1e persbericht van dinsdag 3 augustus 2004

Eindhoven 03-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aangehouden na achtervolging

Een 29-jarige man uit Eindhoven is dinsdagochtend rond 3.00 uur aangehouden op de Tivolilaan. Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor op de Heezerweg in een auto rijden. Omdat ze het niet vertrouwden, lieten ze de wagen stoppen. Behalve de 29-jarige man zat er nog een 18-jarige Eindhovenaar in de auto. Toen de mannen waren uitgestapt, ging de 29-jarige man er te voet vandoor. Na een korte achtervolging werd hij op de Tivolilaan aangehouden. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van ruim 1,25 te hebben. De wagen waarin hij reed was niet verzekerd en had geen APK, de man had geen rijbewijs en hij had bovendien nog 530 dagen gevangenisstraf openstaan. Hij is ingesloten. De 18-jarige man is heengezonden.

Eindhoven: Overlastveroorzaker aangehouden

Een 31-jarige Eindhovenaar is maandagavond rond 23.30 uur op de Kleine Berg aangehouden. Hij was kort daarvoor met zijn auto achteruit in de richting van een caféterras op de Kleine Berg gereden. Hij was uitgestapt en had de auto met draaiende motor voor het terras laten staan. Personeel van het café had vervolgens de sleutels uit de wagen gehaald en de politie gebeld. Omdat de man ook andere terrasbezoekers lastig viel, is hij aangehouden. Hij verzette zich daartegen, waarna hij in de boeien is geslagen en is meegenomen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachten diefstal brommeronderdelen opgepakt

Twee inwoners van Valkenswaard (17 en 25 jaar) zijn maandagavond rond 21.30 uur aangehouden op het kermisterrein op de John F. Kennedylaan. Ze zouden kort daarvoor van twee brommers die daar stonden gestald in totaal drie beveiligingskappen hebben gestolen. Tegen het tweetal is na verhoor proces-verbaal opgemaakt waarna ze zijn heengezonden. Ze hebben ook een verblijfsontzegging gekregen voor het kermisterrein en directe omgeving tot het einde van de kermis.

Eindhoven: Dronken vrouw ramt paal

Een vrouw van 38 jaar uit Eindhoven is maandagavond rond 23.45 uur aangehouden op de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Ze was kort daarvoor met haar auto uit de bocht gevlogen toen ze vanuit de Sterrenlaan de Montgomerylaan wilde inrijden. Daarbij belandde ze tegen een voetgangersoversteekpaal. Ze raakte niet gewond. Op het bureau blies de vrouw een alcoholpromillage van bijna 1,65, waarop haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte autodiefstal aangehouden

Op de Meerbergsven is dinsdagochtend rond 3.00 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Agenten zagen hem daar in een auto rijden zonder verlichting aan. Nadat de man de wagen had geparkeerd, controleerden de agenten de auto. Het contactslot was doorverbonden. Uit onderzoek bleek dat de wagen in de nacht van 23 op 24 juli was weggehaald vanaf de Kempensebaan. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Engelseweg zijn maandag tussen 9.50 en 13.00 uur 1.890 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 65 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 88 km/u. Ook op de Rijpelbergseweg werd maandag tussen 14.10 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 800 gecontroleerde voertuigen reden 29 bestuurders harder dan de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid is hier 77 km/u.

Reusel: Sigaretten gestolen

Bij een inbraak in een winkel aan de Schoolstraat is een hoeveelheid sigaretten gestolen. Dat gebeurde dinsdagochtend rond 0.30 uur. Een ruit van de zaak is ingeslagen, waarna de rookwaar is meegenomen.

Best: Bromfietser probeert aan politie te ontsnappen

Na een achtervolging is maandag rond 16.00 uur op de Ekkersweijer een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de jongen kort daarvoor op een bromfiets over de Ekkersweijer rijden. Achterop zat een passagier zonder helm. Toen de politie de bestuurder een stopteken gaf negeerde hij dit en probeerde te ontkomen. De jongen is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De passagier kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de helm.

Best: Aangehouden voor oude winkeldiefstal

Een 25-jarige man uit Eindhoven is dinsdagochtend rond 1.30 uur aangehouden op de Eindhovenseweg Zuid in Best. Surveillerende agenten zagen hem in een auto rijden die niet was verzekerd, en lieten de wagen stoppen. Toen de personalia van de man werden genoteerd, bleek dat hij nog werd gezocht voor het weghalen van geluidsapparatuur uit een winkel in Oirschot. Dat zou hij hebben gedaan op 25 juli 2003, samen met twee andere mannen. Ze liepen destijds de winkel binnen en gingen er met de goederen weer vandoor. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Nuenen: Verkeerscontrole

Op de Berg is maandag tussen 8.30 en 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Er werden drie bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, één voor een vervallen APK en één voor het negeren van een gesloten verklaring.

Son: Mannen op gestolen bromfiets aangehouden

Op de Ekkersweijer zijn maandag rond 18.00 uur twee 19-jarige inwoners van Breugel aangehouden. De politie zag het duo op een bromfiets rijden die op 12 juli was gestolen vanuit een garage van een woning aan de Paulus Potterlaan in Helmond. Beide verdachten zijn voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Eén van hen is in verzekering gesteld, de ander is na verhoor heengezonden.