AutoRai

3-8-2004

Jeroen Bleekemolen veertiende op Nürburgring

Opel-fabriekscoureur Jeroen Bleekemolen eindigde met de Opel Astra V8 Coupé van het Italiaanse OPC Euroteam als veertiende tijdens de zesde race van de DTM 2004 op de Nürburgring.

De rijder uit Aerdenhout was daarmee de tweede coureur met een zogeheten 'Jahreswagen', een auto van het vorig seizoen. Problemen met de remmen van zijn auto weerhielden Bleekemolen in de race van een betere klassering.

De race op de Nürburgring werd bezocht door 103.000 toeschouwers, een nieuw record voor de DTM op dit circuit. De Opel-rijders lieten al in de trainingen zien dat ze het tempo goed konden bijhouden. In de Super-Pole, bepalend voor de eerste tien plaatsen in de startopstelling, reed Peter Dumbreck met de Valvoline-Opel Vectra GTS V8 naar de vierde tijd, twee plaatsen voor zijn Zwitserse teamgenoot Marcel Fässler met de GMAC-Vectra. Timo Scheider kwalificeerde zich met de auto in de kleuren van het Duitse magazine 'Woman' als zevende. Jeroen Bleekemolen reed de achttiende tijd en liet daarmee drie van de vier Mercedessen van 2003 achter zich.

In de wedstrijd over 41 ronden startte Bleekemolen uitstekend. Hij vertelt: Ik kon meteen een aantal plaatsen goedmaken. Terwijl andere rijders voor mij met elkaar in de clinch raakten, kon ik zonder problemen overal tussendoor rijden. Vanaf de eerste ronde had ik echter last van remproblemen, iets wat eerder in het weekend nog niet was opgetreden. De voorwielen van mijn auto blokkeerden bij het remmen en daardoor moest ik ook weer een aantal posities prijsgeven. Gaandeweg de race werden de problemen door het verstellen van de rembalans iets minder. Bleekemolen vocht een aantal duels uit en had het in de race goed naar zijn zin. Ik heb lekker gereden, meldde hij na afloop.

Positief nieuws tijdens het weekend was ook de bevestiging, dat Jeroen Bleekemolen voor de DTM-race op Circuit Park Zandvoort (3 tot en met 5 september) naar alle waarschijnlijkheid de beschikking krijgt over een Opel Vectra GTS V8, eenzelfde auto als ook de overige Opel-fabriekscoureurs hebben. Dat is zeker goed nieuws, aldus Bleekemolen, die echter ook waarschuwt voor te hoog gespannen verwachtingen. Zowel voor mijzelf als voor het team is deze auto nieuw, terwijl de anderen er al het hele jaar mee rijden. Maar het feit dat Opel mij deze mogelijkheid biedt is wel een teken van vertrouwen waar ik erg blij mee ben!

Best geklasseerde Opel-rijder op de Nürburgring was de Zwitser Marcel Fässler, die als vierde over de eindstreep kwam en slechts 0,7 seconden verwijderd was van een plek op het podium. In totaal reden er vier Opels bij de eerste tien: Timo Scheider werd zesde, Peter Dumbreck achtste en Laurent Aiello negende.

In de Formule 3 Euroserie was er een overwinning voor Nico Rosberg met de Opel-Dallara van het Team Rosberg. Door dit resultaat klom de zoon van voormalig wereldkampioen Formule 1 Keke Rosberg op naar de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

De volgende DTM-race wordt verreden op 8 augustus op het Motopark Oschersleben nabij Maagdenburg.