Dienstenbond CNV

Werkgevers blazen CAO-wonen definitief op!
03-08-2004

Via leden hebben wij inmiddels vernomen dat werkgevers niet instemmen met een CAO. Werkgeversorganisatie CBW heeft in een brief naar ondernemers duidelijk gesteld dat "deze nieuwe CAO komt voorlopig niet tot stand komt". Als de deur nog een beetje op een kier had gestaan, is deze nu met een luide klap dichtgesmakt.

Hoe was het ook alweer? Na een lange periode van onderhandelen hebben bonden en werkgevers via informele gesprekken elkaar toch nog gevonden in hoofdlijnen. Reden genoeg om formeel verder te onderhandelen. Totdat werkgevers ook eisten dat de toeslagen voor koopavond en de zaterdagmiddag afgeschaft moesten worden. Toen hield het voor ons op. In de vorige Info heeft u hierover kunnen lezen.

In een brief op 16 juli jongstleden aan werkgevers, hebben wij vervolgens aangegeven dat wij ver door het stof zijn gegaan om een CAO af te sluiten. Dat wij verregaande concessies hebben gedaan, maar dat het zomaar afschaffen van toeslagen een onbegaanbare weg is. Vervolgens hebben wij niets meer vernomen van werkgeverszijde. Totdat leden ons dinsdag jongstleden geïnformeerd hebben over de brief die het CBW naar werkgevers hebben gestuurd.

In deze brief staat het volgende:
Het CBW-bestuur heeft besloten de leden het volgende te adviseren als het gaat om de arbeidsvoorwaarden.

Bestaand personeel
In principe bent u gebonden aan de arbeidsvoorwaarden die u met hen heeft afgesproken. We adviseren de verlopen CAO 2001-2003 dan ook te blijven volgen. U hoeft deze medewerkers geen loonsverhoging te geven.

Nieuw personeel
Voor nieuw personeel bent u op dit moment niet gebonden aan een CAO. U bent in principe vrij om de arbeidsvoorwaarden van deze medewerkers zelf te bepalen. Wel is het zo dat als in de toekomst opnieuw een CAO wordt afgesloten, u gehouden bent om deze nieuwe CAO te hanteren.

We adviseren bij het aannemen van nieuw personeel in principe de bepalingen van de CAO Wonen 2001-2003 te volgen, met daarop een aantal wijzigingen:

1. Deel de functie van de nieuwe medewerkers in op basis van het nieuwe functie-indelingsinstrument;

2. Schaal ze in vervolgens het nieuwe loongebouw;
3. Spreek met ze af dat u geen compensaties betaalt voor het werken op doordeweekse avonden en zaterdagmiddagen;
4. Spreek met ze af dat toekomstige procentuele loonsverhogingen slechts worden betaald over het CAO-loon en niet over het werkelijk betaalde loon.

U ziet, koste wat kost willen werkgevers hun speerpunten doorvoeren, liefst met bonden, maar als deze niet mee willen werken, dan maar zelf, zonder een CAO. De arrogantie ten top!

Vervolgens zegt het CBW dat "het echter niet ondenkbaar dat nieuwe medewerkers het verschil in arbeidsvoorwaarden met langer in dienst zijnde collegas ter discussie stellen." Uiteraard doen nieuwe medewerkers dat! Als zij lid zijn van CNV Dienstenbond zullen wij ze daarbij helpen ook!

Het is jammer en getuigt niet van fatsoen dat de gesprekspartners van het CBW (CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten) niet eerst een antwoord hebben gehad op een brief die de bonden gezamenlijk hebben gestuurd. Bovendien getuigt het niet van respect naar onze leden om ons ook niet tenminste in te lichten dat werkgevers geen CAO willen afsluiten. Dit maakt de toch al broze verhoudingen tussen bonden en werkgevers helemaal zoek.

Hoe nu verder? Wij hebben de werkgevers een brief gestuurd waarin wij onze verbazing uitspreken over deze gang van zaken. Vervolgens zullen bonden zich gezamenlijk beraden over de te nemen vervolgstappen. Acties in winkelcentra en woonboulevards zullen daarbij niet uitgesloten worden. U zal nog van ons horen!

Het niet hebben van een CAO brengt veel onrust en onzekerheid mee. Onderling op de werkvloer zullen verschillen en conflicten kunnen ontstaan tussen nieuwe en "oude" werknemers. Maar ook tussen winkels onderling zal meer concurrentie ontstaan, die de branche niet ten goede zal komen. Zomaar van baan veranderen zal ook een stuk lastiger worden in de wonenbranche; bij uw nieuwe werkgever heeft u immers geen recht meer op CAO-bepalingen!

CNV Dienstenbond probeert altijd het maximale voor de leden eruit te slepen. Nu er geen CAO voor de wonenbranche is, wordt de individuele en de juridische dienstverlening van CNV Dienstenbond juist nog belangrijker voor u! Ook in deze onzekere tijden kunt u er op rekenen dat wij er zijn. Maak uw nieuwe en/of ongeorganiseerde collega lid, zij zullen de gevolgen van het ontbreken van een CAO helemaal merken!!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw bestuurder Fedde Monsma. Dat kan per e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl of per telefoon: (023)5670615