Dienstenbond CNV

(Nog) geen Sociaal Plan Falck en Securicor!
03-08-2004

Op maandagavond 12 juli jongstleden was er een principe-akkoord bereikt tussen de gezamenlijke vakbonden (CNV Dienstenbond, De Unie en FNV Bondgenoten) en Falck/Securicor over een Sociaal Plan. Inmiddels lijkt dat van tafel te zijn.

Het Sociaal Plan is bedoeld om de sociale gevolgen op te vangen die voortvloeien uit:

* fusie en integratie Falck Nederland en Securicor Nederland;
* samenvoeging alarmcentrales van Falck en Securicor;
* verzelfstandiging Falck Security Services;
* inrichting gefuseerde Group 4 Securicor Nederland organisatie;
* reorganisatie Mobiele Surveillance van Falck Security BV;
* samenvoeging van Falck Value Services en GeldNet.

De gevolgen treffen voornamelijk indirecte medewerkers, behalve bij de alarmcentrales waar ook directe medewerkers werkzaam zijn.

Vervolgens is er onenigheid ontstaan over de inhoud van de in het akkoord gemaakte afspraken. Uiteindelijk is er een ultimatum gesteld waarop de tekst van het Sociaal Plan beschikbaar moet zijn. Dit ultimatum is maandag 26 juli verlopen. De reactie die wij ontvingen was dat na de vakanties van de werkgeversdelegatie er een afspraak zou worden gemaakt voor een overleg. Omdat er niet langer gewacht kan worden (een aantal maatregelen in het kader van de fusie zijn al in gang gezet) en wij ook niet willen terugonderhandelen, is er kennelijk geen overeenstemming meer en is het principe-akkoord niet meer van kracht.

CNV Dienstenbond is ontstemd en teleurgesteld over de gang van zaken. Inmiddels is de Centrale Ondernemingsraad geïnformeerd en is ook uw werkgever formeel op de hoogte gesteld.

Wij hopen dat er alsnog een Sociaal Plan komt, maar dan wel één op basis van de gemaakte afspraken en met objectieve criteria. Een sterke vakorganisatie is daarom noodzakelijk.

Maak ook uw collega lid. Dat kan via het makkelijkst via deze website. Naast juridische ondersteuning op het gebied van werk, heeft CNV Dienstenbond een volledige rechtsbijstandsverzekering. Bovendien kunt u als lid gebruik maken van de diensten van ons financieel adviesbureau (FAB) en van bureau KANS (loopbaanbegeleiding).

Informatie
Voor vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze Info kunt u de komende twee weken contact opnemen met bestuurder Wim Burggraaf via telefoonnummer 055-5772640 of mail naar w.burggraaf@cnvdibo.nl. Vanaf 16 augustus is Harry Gerding terug van vakantie en kunt u voor vragen of opmerkingen bij hem terecht via telefoonnummer: (023)5651052 of via de mail: h.gerding@cnvdibo.nl