Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 augustus 2004

Aanhoudingen wegens belediging

Drie verdachten aangehouden nadat ze politiemensen hadden beledigd

Enschede

Op maandag 2 augustus omstreeks 17.35 uur bevond de politie zich op het Stationsplein. Zij waren daar aangesproken door een 35-jarige Enschedeër, die vertelde dat zijn fiets zojuist was gestolen. Terwijl de politie met hem op onderzoek uit gaat, lopen ze richting een bankje. Daarop zitten meerdere personen, waaronder een 21-jarige Hengelose. Door haar drankgebruik was deze vrouw erg luidruchtig, waarop een van de agenten haar daar op aansprak. De vrouw begon de agente onmiddellijk uit te schelden voor kankerhoer. Ze werd aangehouden voor belediging en naar de auto gebracht. Daarop begon een tweede persoon, een 22-jarige Enschedeër ook een scheldkanonnade tegen de agenten en werden ze voor schooiers uitgemaakt. Ook hij werd aangehouden. Tot slot vond de 35-jarige Enschedeër, voor wiens fiets ze aan het werk waren, het ook nog nodig een duit in het zakje te doen en vond de agenten een stelletje kankerlijers. Dus werd ook hij aangehouden. Alle drie verdachten verkeerden behoorlijk onder invloed van alcohol en werden ter ontnuchtering op gesloten. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (04-095738)

Diefstal met geweld

Man aangevallen en beroofd

Enschede

Op maandag 2 augustus omstreeks 15.00 uur had een 35-jarige Enschedeër een afspraak met een hem onbekende man aan de Fazantstraat. De 35-jarige had namelijk een navigatiesysteem te koop aangeboden via internet en was telefonisch hierover benaderd door deze persoon. Als deze persoon op de afgesproken tijd verschijnt en naar het systeem vraagt, opent aangever de kofferbak van zijn auto. Op dat moment krijgt hij een klap in zijn nek en komt te vallen. Als hij op de grond ligt krijgt hij nog enkele trappen van de onbekende man. De onbekende man gaat er met medeneming van het navigatiesysteem is daarna verdwenen. De 35-jarige had geen letsel opgelopen. De politie stelt een nader onderzoek in. (04-095650)

Vernieling door brandstichting

Tuinstel in brand gestoken

Enschede

Op dinsdag 3 augustus omstreeks 02.55 uur werd brand gemeld bij een woning aan het Transvaalplein. Onbekenden hadden een tuinstel, welke voor de woning stond, in brand gestoken. De brand werd door een voorbijganger ontdekt en samen met een buurtgenoot geblust. De bewoners lagen op dat moment in hun woning te slapen en hadden niets gemerkt. Door de brand bestond er gevaar dat deze zou overslaan naar de woning. Op 8 juli jl. was er ook al een van de stoelen in brand gestoken bij hetzelfde adres. De politie stelt een onderzoek in. (04-095878)

Vechtersduo aangehouden

Twee mannen gingen met elkaar op de vuist nadat ze ruzie hadden gekregen

Enschede

Op maandag 2 augustus omstreeks 19.40 uur werd bij de politie een vechtpartij gemeld op de Oude Markt. Twee mannen, bekenden van elkaar, hadden daar ruzie met elkaar gekregen. Dit liep dusdanig uit de hand dat ze met elkaar op de vuist gingen. Beide verkeerden ze onder invloed van alcohol. De twee mannen, een 28- en 43-jarige Enschedeër zijn daarop aangehouden. Beide hebben een proces-verbaal gekregen. De 28-jarige is daarna ter ontnuchtering opgesloten. (04-095779)

Doorrijden na aanrijding

Automobiliste aangehouden

Enschede

Op maandag 2 augustus omstreeks 20.00 uur wordt een aanrijding gemeld op de Wesselerbrinklaan waarbij de veroorzaker is doorgereden. Een 56-jarige politieman was in zijn privé-auto van achteren aangereden door een andere auto, waarna de veroorzaker ertussen uitging. Na een achtervolging door de halve stad en terug, kon de 56-jarige de automobiliste op de Vlierstraat laten stoppen en vasthouden tot de komst van zijn collega's. Die hebben de automobiliste, een 28-jarige Enschedese aangehouden voor doorrijden na een aanrijding. Aan het bureau bleek dat ze nog een aantal vonnissen had openstaan. Van het totaalbedrag van 772 euro heeft ze 322 euro betaald. Haar rijbewijs is ingenomen en de auto buiten gebruik gesteld, totdat ze de boetes heeft betaald. Proces-verbaal wegens doorrijding wordt opgemaakt. (04-095780)

Rijden onder invloed

Automobilisten verkeren onder invloed van alcohol

Enschede

Op maandag 2 augustus omstreeks 11.00 uur controleert de politie op de Smalenbroeksweg een 41-jarige automobilist uit Neede. Ze constateren bij de automobilist drankgebruik en houden hem aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,08 o/oo. Hij kan met een transactie en een rijverbod van 4 uur het bureau weer verlaten. (04-095490) Op dinsdag 3 augustus omstreeks 01.40 uur controleert de politie een 24-jarige Enschedese automobilist op de Koppelboerhoek. Ook bij hem wordt alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,43 o/oo. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04095871)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --