Politie Noord- en Oost Gelderland

------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Apeldoorn

Persberichten van 3 augustus 2004

Diefstal auto

Tussen zondag 1 augustus 20.00 uur en maandag 2 augustus 14.00 uur is een personenauto gestolen. De auto, een rode Audi 80 met het kenteken TS-80-NY, stond geparkeerd op de Eekschillersdreef en werd op onbekende wijze weggenomen.

Snelheidscontrole

Op 2 augustus werd er een snelheidscontrole gehouden op de Jachtlaan. In totaal werd de snelheid van 2027 voertuigen gecontroleerd. De maximumsnelheid van 50 km/uur werd door 64 automobilisten overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur.

Bedreiging

Twee 30-jarige inwoners van de Meern zijn op 2 augustus omstreeks 18.25 uur aangehouden omdat ze in een zaak aan de Hofstraat onenigheid kregen met enkele personeelsleden over de rekening. De mannen namen een dreigende houding aan en één van hen maakte slaande bewegingen, waarna de politie werd gebeld. Na verhoor zijn de mannen met een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Motorrijder gewond bij verkeersongeval

Een 32-jarige motorrijder uit Apeldoorn is op 2 augustus omstreeks 21.45 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising afrit A50 met de Zutphensestraat. De motorrijder reed over de Zutphensestraat en kreeg geen voorrang van een 80-jarige automobilist uit Winterswijk die vanaf de afrit van de A50 de Zutphensestraat op wilde rijden. De motorrijder is met een gebroken been overgebracht naar het Lucasziekenhuis in Apeldoorn. De motor raakte door de aanrijding total loss.

Inbraak

Op 3 augustus is omstreeks 03.00 uur ingebroken in een pand aan de Eglantier. De daders zijn vermoedelijk via een raam naar binnen geklommen. Op dit moment is niet bekend of er goederen zijn weggenomen. Getuigen zagen drie jongens weglopen in de richting van het winkelcentrum.

Inbraak

Maandagavond 2 augustus is ingebroken in een bedrijf aan de Tweelingenlaan. De daders vernielden een ruit waarna ze naar binnen konden klimmen. Uit het bedrijf werd computerapparatuur weggenomen.

Einde berichten

Voor nadere informatie:
Anton de Ronde
055 - 548 60 52


---- --