XS4ALL

Nieuw overzicht van experimentele diensten

03 Augustus 2004

XS4ALL ontwikkelt voortdurend nieuwe internetdiensten. We richten ons daarbij niet alleen op het ontwikkelen van nieuwe technologieen, maar ook op het toegankelijk maken van complexe techniek voor het grote publiek. Veel van deze experimenten zijn het initiatief van onze eigen medewerkers.

De experimentele diensten van XS4ALL zijn voortaan samengebracht op http://www.xs4all.nl/allediensten/experimenteel/ . Op deze site vindt u allerlei experimenten zoals personal webcast, webchat, weblog, beveiligd e-mailen en domein editor. Tijdens een experimentele fase worden de nieuwe diensten eerst grondig getest. XS4ALL heeft daarbij als uitgangspunt dat innovaties worden gedreven vanuit de gebruiker. Daarom kunt u zelf meedoen aan deze experimenten. Zo maakt u kennis met nieuwe ontwikkelingen op internet. En uw feedback helpt ons bij het maken van innovaties en nieuwe diensten.

Op de experimentele dienstensite vindt u ook de nieuwste experimentele dienst: webchat. Met webchat kunt u chatten en discussies voeren met andere internetters. webchat maakt gebruik van IRC, Internet Relay Chat, een wereldwijd netwerk van chat-servers. Het voordeel van webchat is dat u geen IRC-programma nodig hebt, een gewone browser volstaat om te kunnen chatten met vrienden, bekenden en onbekenden.

Overzicht experimentele diensten:
http://www.xs4all.nl/allediensten/experimenteel/ Chatten met webchat:
http://www.xs4all.nl/allediensten/experimenteel/webchat.php