Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 3 augustus 2004

Onderstaand bericht werd gisteren verzonden

Man in comateuze toestand geraakt na onenigheid.

Politie Twente onderzoekt de toedracht van de vechtpartij

Borne

De Politie Twente kreeg op maandag 2 augustus 2004 omstreeks 2.01 uur en melding dat er gevochten zou worden in een woning in Borne. De agenten troffen een gewonde 30 jarig man liggend op het toegangspad aan. Hij was niet meer aanspreekbaar. In de woning troffen zij zijn 33 jarige vriendin aan. Ook zij was gewond en over haar toeren. De man en vrouw zijn beiden per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Een 22 jarige man uit Borne werd later aangehouden omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van de 30 jarige man. De aanleiding van de mishandeling ligt in de relationele sfeer tussen de 30 jarige man en zijn 33 jarige vriendin. Zij hadden voor de komst van de 22 jarige man met elkaar gevochten. Alle betrokkenen verkeerden onder invloed van alcohol. De 30 jarige man is in comateuze toestand opgenomen in het ziekenhuis. De 33 jarige vriendin kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. De Politie Twente stelt een onderzoek in (bps: 04-095359)

Aanvulling:
De man is inmiddels uit coma ontwaakt. De comateuze toestand van de 30 jarige man was veroorzaakt door overmatig drankgebruik. De aangehouden 22 jarige verdachte verklaarde dat hij het slachtoffer slechts geduwd had. Deze zakte hierna door het kruipluik bij de deur. De verdachte werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. De 30 jarige man doet geen aangifte tegen de 22 jarige man.

Motorrijder onderuit

Man is met schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis

Deurningen

Op maandag 2 augustus '04 omstreeks 17.36 uur reed een 21 jarige motorrijder uit Hengelo over de Deurningerstraat te Deurningen. Hij reed in de richting van Hengelo. De toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht. Waarschijnlijk is de motorrijder tijdens een inhaalmanoeuvre geschrokken van een terreinauto die uit tegengestelde richting hem tegemoet kwam rijden. Door een stuurcorrectie hield de motorrijder zijn voertuig niet onder controle en kwam in de berm terecht. Hierna kwam hij in de sloot tot stilstand. Het is onbekend gebleven wie de bestuurder van de terreinauto was. De motorrijder werd met schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De motor werd afgesleept. (bps: 04-095747)

Fietsendieven op heterdaad betrapt

Vriend van eigenares van de fiets rent achter de daders aan.

Hengelo

Op maandag 2 augustus '04 omstreeks 18.10 uur zag een 24 jarige Hengelose dat haar fiets werd gestolen aan het Stationsplein in Hengelo. Dit gebeurde door twee jongens van 18 en 17 jaar uit Oldenzaal. De vriend van de vrouw, een 24 jarige man uit Hengelo, is daarop meteen achter de jongens aangerend. De man had de jongens staande gehouden in de Emmastraat. Daar liep de 18 jarige jongen een zaak naar binnen. De 17 jarige jongen bekende de diefstal van de fiets meteen. Op dat moment kwam de eigenaar van de zaak, alwaar de 18 jarige jongen naar binnen was gegaan, naar buiten. Hij schreeuwde tegen de vrouw en man dat zij voor zijn zaak weg moesten gaan. De man vertelde dat hij bezig was met de diefstal van de fiets van zijn vriendin. De eigenaar van de zaak duwde de vriend waardoor hij op de grond viel. Tevens schopte hij tegen de vriend die hierdoor schaafwonden aan handen en elleboog opliep. De twee jongens zijn door de politie aangehouden terzake fietsendiefstal. De man heeft geen aangifte gedaan tegen de eigenaar van de zaak maar vond dit gedrag niet normaal. De jongen hebben de diefstal bekend en worden doorgestuurd naar bureau Halt. (bps: 04-095741)

Veelpleegster aangehouden

Vrouw wordt verdacht van diefstal in supermarkt

Almelo

Op maandag 2 augustus '04 omstreeks 16.28 uur deed het personeel van een supermarkt aan de Bornsestraat melding van diefstal uit de winkel. De daders zouden de winkel reeds verlaten hebben. Op het Weth. Van Dronkelaarsplein zagen agenten een vrouw lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. De vrouw bekende dat zij zojuist bij de supermarkt was geweest. De vrouw dronk tevens bier op de openbare weg. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar zij is opgesloten. De Politie Twente onderzoekt de winkeldiefstal die waarschijnlijk in vereniging is gepleegd. (04-095722)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

---- --