Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - verdachte Arnhemmer na inbraak aangehouden
Publicatiedatum: 03-08-2004

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in de omgeving van de Kronenburgpromenade een 20-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van inbraak bij een restaurant. Buurtbewoners waarschuwden de politie nadat ze omstreeks drie uur glasgerinkel hadden gehoord. Kort daarop troffen agenten twee getuigen die hen op een man wezen die kort voor de komst van de agenten met flessen drank het winkelcentrum was uit komen lopen. De agenten zetten de achtervolging in en raakten de man in eerste instantie kwijt. Luid gekraak in een struikgewas verried de aanwezigheid van de verdachte, die het vervolgens wederom op een lopen zette. Kort daarop werd hij onder een geparkeerde auto aangetroffen en aangehouden. Nader onderzoek leerde dat er in een restaurant in het winkelcentrum was ingebroken en flessen drank werden vermist. De verdachte Arnhemmer is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem-buschauffeur bestolen,verdachte door getuige opgepakt
Publicatiedatum: 03-08-2004

Een getuige heeft maandagmiddag op het Stationsplein in Arnhem een 26-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van het bestelen van een buschauffeur van een stadsbus. De man is aan de politie overgedragen. De buschauffeur zag omstreeks half drie dat een man zijn dienstportemonnee uit de bus weggriste en zette de achtervolging in. In zijn vlucht gooide de verdachte de buit van zich af, maar de chauffeur gebood hem te stoppen. Een getuige, toevallig een agent in vrije tijd, begreep de boodschap en spurtte achter de verdachte aan. Vervolgens lukte het hem de Amsterdammer in de kraag te vatten, waarna hij aan dienstdoende agenten werd overgedragen. De man is voor onderzoek ingesloten. Door de chauffeur is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - burenruzie loopt uit de hand: vrouwen aangehouden
Publicatiedatum: 03-08-2004

Twee Arnhemse vrouwen van 43 en 17 jaar zijn maandagavond in hun woonplaats aangehouden bij een uit de hand gelopen burenruzie in de wijk 't Broek. Rond half tien ontstond er ruzie tussen twee bewoners uit een straat, waarbij de 43-jarige vrouw een 45-jarige bewoonster zou hebben geslagen. Nadat de politie gewaarschuwd was werd de 43-jarige aangehouden op verdenking van de mishandeling. Hierop ontstond er een broeierige sfeer in de straat, waarbij de 17-jarige gedreigd had met een stoeptegel een ruit in te gooien. Dit kon door de nog aanwezige agenten worden voorkomen, maar de vrouw werd wel aangehouden op verdenking van ondermeer bedreiging. Diverse omstanders bemoeiden zich met deze aanhouding, waarbij de agenten met moeite al te opdringerige omstanders op afstand konden houden. Beide vrouwen werden ingesloten en zijn later na verhoor weer heengezonden. Door de 45-jarige Arnhemse is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - beschonken Velpse aangehouden na doorrijding
Publicatiedatum: 03-08-2004

De politie heeft maandagavond een 48-jarige automobiliste uit Velp aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het doorrijden na een ongeval. Omstreeks kwart over zeven werd er door getuigen gezien dat de Velpse bij het wegrijden uit een parkeervak aan de Troelstrastraat schade veroorzaakte nadat ze tegen een tuinhek was gereden. Na de aanrijding reed de vrouw door zonder zich bekend te maken. De getuigen noteerden het kenteken, waarna de politie gewaarschuwd werd. Agenten troffen de Velpse even later thuis aan. De vrouw bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Van de vrouw is bloed afgenomen voor een bloedproef. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. Bovendien is haar rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - bromfietser gewond bij aanrijding, man aangehouden
Publicatiedatum: 03-08-2004

De politie heeft maandagmiddag op de Spijkerlaan in Arnhem een 20-jarige automobilist uit de stad aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval. Bij het ongeval was een bromfietser, een 30-jarige plaatsgenoot van de verdachte, licht gewond geraakt. De aanrijding gebeurde omstreeks half drie, toen de automobilist bij het inrijden van een parkeerplaats aan de linkerkant van de weg de bromfietser over het hoofd zag. De bromfietser liep verwondingen op maar kon door verplegend personeel terplekke worden behandeld. De automobilist was na de aanrijding weggereden en vervolgens te voet er vandoor gegaan. Op aangeven van getuigen kon de man even later worden aangehouden. De verdachte verklaarde later geen rijbewijs te hebben. Bovendien had hij de auto zonder medeweten van een familielid meegenomen. Tegen de 20-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden