Veilig Amsterdam


Stadsdeel De Baarsjes - Kickbox plus+
03/08/2004 - Kickbox plus+, een project in stadsdeel de Baarsjes ontvangt van 2 ministeries subsidie in het kader van het Europese jaar van opvoeding door sport. Dit project wordt uitgevoerd door het Sportbuurtwerk, Ambulant Jongeren Team (samenwerkingsverband Stichting Welzijn en Streetcornerwork), politie, Netwerk 12+, en Netwerk 4-12 (alle basisscholen)

Het project Kickbox plus+ vindt plaats in De Baarsjes (Corantijnschool) en richt zich in eerste instantie op de jeugd in De Baarsjes, maar het trekt ook jeugd aan uit de omringende stadsdelen. Het project is innovatief van karakter en kan als voorbeeld dienen voor andere stadsdelen/steden. Het doel van het project is het aanbieden van sportactiviteiten, het aanleren van sociale vaardigheden/omgaan met regels, het voorkomen en verminderen van overlast en het meer betrekken van ouders bij sportactiviteiten.

Het project is vooral bedoeld voor tieners en jongeren (risicogroepen) van 8 tot 23 jaar. Die kunnen ongeveer tweemaal per week kickboksles krijgen van Marokkaanse wereldkampioen kickboxen Nordin El Otmani . Naar de lessen komen vooral jongeren die het bestaande (sport)aanbod niet gebruiken. De huidige kickboxactiviteit is ontstaan uit de vraag van jongeren via het ambulant jongeren team (AJT). Het project is een prima middel om de risicojongeren en ouders te bereiken en deel te laten nemen aan sociaal-educatieve activiteiten. Het project sluit via het ambulant jongeren team (AJT) en het netwerk 12+ aan op bijzondere trajecten zoals werkvirus (project voor werkloze jongeren van 16-23 jaar) en andere trajecten voor deze jongeren. Voor jongere kinderen wordt samengewerkt met het netwerk 4-12. Jongeren kunnen op termijn ook assistent-kickboxleraar worden.

Het sportbuurtwerk zorgt ervoor dat jongeren ook kunnen gaan deelnemen aan andere reguliere sportactiviteiten. Het kickboxen zelf sluit aan op educatieve activiteiten die samen met het jongerenwerk worden georganiseerd: sociale vaardigheden, voorlichting, huiswerkbegeleiding. De jongeren kunnen door hieraan mee te doen een strippenkaart voor het kickboxen verdienen. Het project 'Kickbox plus+' is één van de twaalf activiteiten in het Europees jaar van opvoeding door sport, die door het ministerie van OCW en VWS betalen eraan mee.

Neem voor meer informatie contact op met: Sportbuurtwerk De Baarsjes (020- 5892 536)

link Meer informatie over wie u kan raadplegen over Kickbox plus+, vindt u op de site van stadsdeel De Baarsjes.
www.baarsjes.amsterdam.nl